Noul Ambasador al Japoniei în România despre Centenarul Marii Uniri: “Întreaga țară freamătă de emoție”

Noul Ambasador al Japoniei în România despre Centenarul Marii Uniri: “Întreaga țară freamătă de emoție” 

Centenarul Marii Uniri nu l-a lăsat indiferent pe noul Ambasador al Japoniei în România, Hitoshi NODA, care a spus că se bucură că sosirea sa coincide evenimentele speciale dedicate centenarului Marii Uniri a României.

“Mă numesc Hitoshi Noda și am sosit la post în luna noiembrie, în calitate de Ambasador al Japoniei în România. Aș dori să vă mulțumesc încă de pe acum pentru tot sprijinul pe care mi-l veți acorda pe viitor.

Mă aflu pentru prima dată la București, într-o atmosferă de toamnă târzie europeană, care devine pe zi ce trece mai întunecată și mai friguroasă, dar în același timp, mă bucur pentru faptul că sosirea mea la post coincide cu perioada de dinaintea Crăciunului și în special a evenimentelor dedicate centenarului Marii Uniri a României, când întreaga țară freamătă de emoție.”, a scris Hitoshi NODA pe facebook

“Consider că sunt norocos să îmi încep misiunea în România într-o perioadă foarte plăcută și din perspectiva sarcinilor oficiale. Mulțumită Dumneavoastră, Japonia și România au, în mod tradițional, relații foarte bune.

Vizita de anul acesta a Prim-ministrului Japoniei Shinzo Abe, prima vizită a unui Prim-ministru japonez în România, preluarea președinției Consiliului Europei de către România în prima a anului viitor, perspectiva încheierii unui Acord istoric strategic și economic între Japonia și UE ne indică faptul că ne aflăm într-un moment în care relațiile bilaterale și relațiile de cooperare prin intermediul UE dintre Japonia și România se consolidează.

Din delegația oficială care l-a însoțit pe Prim-ministrul Shinzo Abe în România au făcut parte și mulți oameni de afaceri. De asemenea, consider cooperarea dintre Japonia și România a fi din ce în ce mai activă, în ceea ce privește securitatea, schimburile în general, inclusiv cele culturale, precum și în cadrul comunității internaționale. Relațiile dintre Japonia și România sunt și ele pe punctul de a-și aniversa centenarul și cred că acesta este un motiv în plus pentru adâncirea cooperării pe viitor.

(..)În final, la începutul misiunii mele în România, aș dori să mulțumesc tuturor persoanelor din ambele țări care au construit și promovat până acum relațiile de prietenie dintre Japonia și România. Este o deosebită onoare pentru mine să mă alătur acestora și doresc să fac tot ce-mi va sta în putință pentru dezvoltarea acestor relații și pe viitor. Vă adresez rugămintea de a ne contacta în orice privință și de a ne acorda în continuare, atât mie și soției mele, cât și Ambasadei și Guvernului Japoniei, îndrumarea și sprijinul Dumneavoastră.”, a mai adăugat Hitoshi NODA, Ambasadorul Japoniei în România

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

La Arad Noua Dreaptă organizează protest împotriva Pactului pentru migrație

vin dec. 7 , 2018
Nu există niciun rezumat deoarece acesta este un articol protejat.

Poate vă place și:

libris.ro