Uniunea Europeana

Daca UE poate reglementa curbura castravetilor si marimea cotetului de gaini, atunci sa rezolve si cu standardul dublu al alimentelor vandute de multinationale!

Daca Uniunea Europeana poate reglementa curbura castravetilor si marimea cotetului de gaini, atunci sa rezolve si cu standardul dublu al alimentelor vandute de multinationale! Incurajate si de atitudinea unor tari precum Slovacia, Cehia si Ungaria, tot mai multe tari de la periferia Europei prind curaj si cer sa se reglementeze situatia standardului dublu cu privire la alimentele vandute de catre marile retele de magazine in tarile Europei Centrale si de Est.

Majoritatea tarilor care au aderat la UE au experimentat treptat o serie de directive obligatorii ce au trebuit aplicate in diferite domenii de activitate precum agricultura, protectia mediului si a animalelor, infrastructura, diverse industrii, etc, din care unele dintre ele au fost uneori cam bizare, reglementand pana si „curbura castravetilor” sau alte defecte ale fructelor, legumelor si produselor agroalimentare sau „marimea cotetului pentru gaini”.

Daca UE poate reglementa curbura castravetilor si marimea cotetului de gaini, atunci sa rezolve si cu standardul dublu al alimentelor vandute de multinationale!

Vecinii nostri unguri sunt iarasi primii care iau taurul de coarne, cel putin in presa maghiara, acolo unde jurnalistii ridica o intrebare pertinenta in legatura cu dublul standard al „bruxellezilor” fata de diferite tari din Uniunea Europeana. In timp ce unui grup de tari din UE i se aplica un tratament discretionar, celorlalte tari aflate la periferia uniunii, li se aplica un standard cu totul diferit, adeseori deciziile si directivele impuse acestor tari de catre functionarii de la Bruxelles fiind total impotriva intereselor nationale ale tarilor respective.

Chiar asa, daca UE a „binevoit” a reglementa pana si faptul cum trebuie sa taie romanii porcul sau cate gaini ai voie sa tii in cotet, atunci de ce nu reglementeaza si vanzarea de gunoaie si alte deseuri pe post de alimente in marile retele de magazine din Romania?

Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

12 Mai 2024 – La Iași avut loc inaugurarea bustului preotului Visarion Puiu

Duminică, 12 mai 2024, de la ora 16.00, la rondul Tătărași Nord din Iași, avut…

44 de minute ago

Adrian Papahagi: „E mai mult creștinism într-un bordel din Olanda decât în Rusia!”

La Ateneul Național din Iași a avut loc dumincă, 12 mai 2024, de la ora…

20 de ore ago

11 Mai 1896 – Pentru că a cântat „Doina lui Lucaciu”, învățătorul Iuliu Marcu din Ibănești, condamnat la închisoare

În Anuarul Institutului de Istorie și Arheologie Cluj-Napoca, 1983-1984 (Anul 26), dai de o serie…

2 zile ago

Antreprenorii români pierd lupta în faţa marilor retaileri

Un deputat AUR, Daniel-Sorin Gheba, atrage atenția cu privire la pericolul dispariției antreprenorilor români care…

2 zile ago

11 Mai 1762 – Magistratul din Bistrița ordona ca să fie amendați cu 40 de florini „cei care duc pe furiș AUR peste graniță”

La 11 mai 1762 la Bistrița "Guvernul ordonă ca prevaricanţii (n.r. probabil se referă la…

2 zile ago