libris.ro

Dictionarul nu face casa buna cu Cioloș! Patriotismul este ultimul refugiu al unui ticălos

Dictionarul nu face casa buna cu Cioloș! Patriotismul este ultimul refugiu al unui ticălos

Dictionarul nu face casa buna cu Cioloș! „Patriotismul este ultimul refugiu al unui ticălos”, spunea Samuel Johnson. In fiecare dintre noi exista si lumina si intuneric, deci si o anumita „ticalosie”. Daca ratacitii sau „ticalosii” se intorc la patriotism care ar fi problema?

Globalismul/internationalismul acesta gol si profund antinational, lipsit de substanta, promovat de catre tinerii frumosi si liberi de neuroni, nu reprezinta decat o ratacire, o ticalosire ideologica.Drept „ticalosie” poate fi interpretata si lipsa de vrednicie, neputina sau lasitatea de a nu actiona in interesul Patriei tale.

„In limba româna, cuvantul „ciolo” este un regionalism si este o declinare la vocativ/singular a substantivului feminin ciolă, ciole (reg.) = minciună și vine din maghiarul „csal” (se citește ciol) = a înșela, a ademeni, a trișa.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Dacă cercetăm dicționarul maghiar – român, aflăm că :
– Csal (magh.) înseamnă a înșela, a ademeni, a trișa; și se citește ciol;
– Csalos (magh.) înseamnă înșelător, cel care induce în eroare, care amăgește, care abuzează de buna credință a cuiva; și se citește …cioloș cu accent pe primul o.”, scrie cersipamantromanesc.wordpress.com

Dictionarul nu face casa buna cu Cioloș! Patriotismul este ultimul refugiu al unui ticălos

Nu toate numele de familie, fie ele si maghiarizate precum cel al lui Cioloș, se potrivesc ca o manusa caracterului posesorilor, cum se intampla in cazul fostului prim ministru propus de asa zisa „societate civila”.

In mod ciudat, numeroasele ONG-uri din Romania nu prea sunt implicate in activitati animate cu adevarat de o vocatie nobila, ci sunt mai degraba implicate politic, santajand sistemul pentru a aplica anumite politici, total contrare intereselor celor care au participat la votul democratic.

Cu alte cuvinte, niste unii pe care nu i-a ales nici dracu’, vor sa hotarasca ei soarta tuturor romanilor doar pentru ca au timp liber practic nelimitat de a zbiera in strada, fara a exista nici o consecinta asupra desfasurarii vietii lor, spre deosebire de majoritatea romanilor preocupati de grija zilei „de maine”.

Partea cu adevarat ciudata este ca aceste ONG-uri cu simpatii internationaliste/globaliste, cu accente pe alocuri de inspiratie marxista, sunt sprijinite financiar si imbratisate de aproape fiecare guvernare din Romania, indiferent de culoarea ei politica.

S-a ajuns pana acolo incat, autoritatile statului sa se teama de aceste ONG-uri si sa le finanteze pentru a le tempera „mania proletara”. Din randul acestor ONG-uri apar numeroase voci care recita niste discursuri de inspiratie neofascista (n.r. stomatologi „de ocazie” ridiculizeaza anumite categorii sociale din cauza optiunilor lor electorale) impotriva asistarii sociale a unor categorii sociale din Romania, insa nimeni nu vorbeste niciodata despre „asistenta sociala” pe care o acorda diverse institutii ale statului roman acestor plosnitarii, numite uneori absolut pe nedrept ONG-uri.

Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info