Doua dintre cele mai importante cetati din Transilvania vor fi reabilitate cu fonduri europene

Doua dintre cele mai importante cetati din Transilvania vor fi reabilitate cu fonduri europene. Cetatile Fagaras si Rasnov vor putea fi restaurate in urmatorii doi ani cu ajutorul a circa 8,7 milioane de euro provenind din fonduri UE.

Primarul orasului Rasnov, Liviu Butnariu, spera ca in interval de maxim o luna va fi semnat contractul de finantare, urmand apoi licitatia pentru proiectul tehnic. Cetatii Rasnov ii vor fi astfel alocate 3,8 milioane de euro cu care se vor efectua o serie de lucrari pe o perioada de doi ani.

Potrivit proiectului, se intentioneaza realizarea a 15 spatii destinate expozitiilor, precum si indepartarea reparatiilor sau constructiilor facute cu materiale care nu respecta principiul autenticitatii. Cele mai vechi structuri ale Cetatii Rasnov pastrate pana in prezent dateaza din secolul al XIV-lea, iar prima atestare documentara a cetatii este datata la 1335.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Doua dintre cele mai importante cetati din Transilvania vor fi reabilitate cu fonduri europene

Pentru reabilitarea Cetatii Fagaras sunt alocate 4,9 milioane de euro, iar contractul de finantare urmeaza sa fie semnat in luna mai, lucrarile de restaurare intinzandu-se de asemenea tot pe o perioada de doi ani.

Ambele cetati sunt foarte apreciate de catre turisti, lucru demonstrat  de altfel si de catre cresterea semnificativa a numrului turistilor care au si-au pus pe circuitul turistic si aceste doua cetati din Ardeal.

[info]Cronica Rasnovului si a cetatii[/info] [notice]Sursa: Glasul.info[/notice]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Adrian Zglobiu ataca din nou?: "Am scuipat un presedinte in fata si dupa aia toti s-au reinventat ca ,,nationalisti""

sâm apr. 22 , 2017
Adrian Zglobiu ataca din nou?: “Am scuipat un presedinte in fata si dupa aia toti s-au reinventat ca ,,nationalisti””. Adrian Zglobiu, barbatul care l-a scuipat in fata la Constanta pe fostul presedinte al Romaniei, pare a nu uita inca nici macar acum de Traian Basescu, urmarindu-i politicianului interventiile televizate de […]
Adrian Zglobiu ataca din nou?: "Am scuipat un presedinte in fata si dupa aia toti s-au reinventat ca ,,nationalisti"", Foto: captura TV Antena 3

Poate vă place și:

libris.ro