La 24 iunie 1991 Parlamentul Rom…

Spre deosebire de tâ…

Deputatul PNL Daniel Gheorghe: "…

Deputatul liberal Da…

Cum arăta obeliscul de la Valea …

Spre sfârșitul lunii…

Părintele Mihai Andrei ALDEA: "T…

"A doua zi după "eur…

La 23 iunie 1990, Republica Mold…

Republica Moldova îș…

Războiul Informațional: promovar…

"Marşul Normalităţii…

Statuia lui Mihai Viteazul nu ar…

"Nouă provocare la …

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Ministrul pentru Mediul de Afaceri: “Romania este pregatita pentru statutul de membru OCDE”

Print Friendly, PDF & Email

Ministrul pentru Mediul de Afaceri: “Romania este pregatita pentru statutul de membru OCDE”.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, a declarat ca Romania este pregatita pentru a deveni membru al OCDE (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică).

OCDE  reprezinta o organizatie internationala formata din natiuni dezvoltate ce accepta principiile democratiei reprezentative si ale economiei de piata libere. In acest moment exista 35 de membri cu putere deplina, iar printre posibilii candidati cu drepturi de pline se afla România, Croația,Cipru,Lituania, Malta si Bulgaria.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri: “Romania este pregatita pentru statutul de membru OCDE”

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, considera ca obtinerea statutului de membru OCDE va constitui un mesaj de incredere pentru investitorii straini care ar dori sa vina si sa investeasca in economia romaneasca:

Obtinerea statutului de membru OCDE, pentru care Romania este pregatita, ne va oferi o recunoastere in plus a progreselor economico-sociale ireversibile pe care le-am inregistrat si va constitui un mesaj de incredere pentru investitorii straini in economia romaneasca. A avea o platforma comuna de atragere de investitii pentru Europa de Sud-Est este esential pentru cresterea competitivitatii regiunii, investitiile straine directe fiind un motor al extinderii capacitatilor de productie in zona, al cresterii componentei tehnologice in economie si al accesarii cu succes a pietelor internationale. Desi s-au facut progrese semnificative in regiune in acest domeniu, trebuie sa acceleram efortul comun de a stimula atragerea investitiilor de calitate, astfel incat impactul sinergic sa se reflecte in reducerea disparitatii de dezvoltare fata de tarile Europei de Vest.

Alexandru Petrescu

Sursa: Glasul.info


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
Comodo SSL

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Vacante in Grecia