RSS

Dezrobirea sufletească a românil…

V-ați întrebat vreod…

Deputatul Daniel Gheorghe: Probl…

"Un alt monstru sub-…

Un diplomat de carieră sibian de…

Deși au existat voci…

Lansare de carte la Baia Mare pe…

Miercuri, 21 august …

România nu are voie să aibă un a…

Deși românii ar fi t…

"Societatea deschisă" te vrea pr…

Aproape toate ploșni…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Ministrul pentru Mediul de Afaceri: “Romania este pregatita pentru statutul de membru OCDE”

Print Friendly, PDF & Email

Ministrul pentru Mediul de Afaceri: “Romania este pregatita pentru statutul de membru OCDE”.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, a declarat ca Romania este pregatita pentru a deveni membru al OCDE (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică).

OCDE  reprezinta o organizatie internationala formata din natiuni dezvoltate ce accepta principiile democratiei reprezentative si ale economiei de piata libere. In acest moment exista 35 de membri cu putere deplina, iar printre posibilii candidati cu drepturi de pline se afla România, Croația,Cipru,Lituania, Malta si Bulgaria.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri: “Romania este pregatita pentru statutul de membru OCDE”

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, considera ca obtinerea statutului de membru OCDE va constitui un mesaj de incredere pentru investitorii straini care ar dori sa vina si sa investeasca in economia romaneasca:

Obtinerea statutului de membru OCDE, pentru care Romania este pregatita, ne va oferi o recunoastere in plus a progreselor economico-sociale ireversibile pe care le-am inregistrat si va constitui un mesaj de incredere pentru investitorii straini in economia romaneasca. A avea o platforma comuna de atragere de investitii pentru Europa de Sud-Est este esential pentru cresterea competitivitatii regiunii, investitiile straine directe fiind un motor al extinderii capacitatilor de productie in zona, al cresterii componentei tehnologice in economie si al accesarii cu succes a pietelor internationale. Desi s-au facut progrese semnificative in regiune in acest domeniu, trebuie sa acceleram efortul comun de a stimula atragerea investitiilor de calitate, astfel incat impactul sinergic sa se reflecte in reducerea disparitatii de dezvoltare fata de tarile Europei de Vest.

Alexandru Petrescu

Sursa: Glasul.info


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
sibello.net

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Comodo SSL