Agricultura

Ungaria a pedepsit vanzarea de pamant catre straini cu pana la 5 ani de inchisoare!

Ungaria a pedepsit vanzarea de pamant catre straini cu pana la 5 ani de inchisoare! Daca se constata ca anumite persoane se implica in vanzarea de terenuri agricole catre straini, acestea pot primi pedepse de pana cinci de puscarie, a declarat Gyula Budai, secretarul de stat din Ministerul dezvoltării regionale din Ungaria, potrivit agroinfo.ro.

Chiar daca si in Ungaria sunt inca destul de active haitele de progresisti si sorosisti, si foarte vocale, autoritatile maghiare au trecut peste orice fel de proteste si au implementat masuri de protectie pentru patrimoniul funciar, gandindu-se cu foarte multa atentie la importanta protejarii securitatii alimentare a cetatenilor maghiari.

Potrivit oficialilor maghiari, toti cei implicati in vanzarea de terenuri agricole catre straini, atat partile care vand si cumpara, cat si avocatii, notari sau agentii imobiliari implicati in aceste tranzactii pot fi condamnati la inchisoare chiar si de pana la cinci ani de zile.

Ungaria a pedepsit vanzarea de pamant catre straini cu pana la 5 ani de inchisoare!

Dupa noul Cod penal intrat in vigoare in Ungaria de la inceputul lunii iunie a anului 2013, cetatenii maghiari sunt pasibili de ani buni de inchisoare pentru instrainarea terenurilor agricole catre straini. Cu toate acestea, se estimeaza ca deja au fost instrainate peste un milion de hectare in mod disimulat catre cetateni straini in Ungaria.

Din luna iunie a anului 2014, Ungaria ar fi trebuit sa introduca noile norme europene privind vanzarea fara restrictii de terenuri, insa a avut timp la dispozitie sa-si pregateasca foarte bine cadrul legislativ (n.r. ca de altfel si in multe alte tari din UE) pentru a ingradi pe toate caile posibile vanzarile de terenuri agricole catre straini.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Copii certați și înjurați în limba română ca să înțeleagă că limba maghiară e frumoasă!

Un cadru didactic de la o școală dintr-un oraș ardelean și-a prezentat o metodă didactică…

3 ore ago

8 Mai 1882 –  Cum tremura Ungaria la auzul înființării Comitetului  „România Iredentă” devenită mai apoi Societatea Carpații

La 8 mai 1882 la Budapesta era emisă circulara ministrului de interne regal maghiar, prin…

10 ore ago

Invitație la marcarea Zilei Independenței României la Carei

"Direcția de Cultură Carei, vă invită vineri, 10 mai 2024, începând cu ora 12.15, pe…

10 ore ago

Seară a memoriei anticomuniste. La București, va fi evocat jurnalistul MIHAI CREANGĂ

Joi 9 mai 2024, ora 17, la Academia Civică – București, Strada Jean Louis Calderon…

19 ore ago

Școala Brâncovenească te invită luni, 3 Iunie, Casa de Cultură la conferința “Riscuri pentru sănătatea mintală la nouă generație”

“Aceasta este drama cea mare a copilului sau a tânărului culturii mediatice: discrepanţa uriaşă dintre…

o zi ago