RSS

Jos corupții altora, și sus coru…

Luptătorii împotriva…

Politicienii să nu mai interfere…

"Când vom trece de l…

ȘEFUL KGB ȘI LIDERUL ULTERIOR AL…

"Motto: “Am fost ca …

10 AUGUST 2018 - ZIUA MINCIUNII

"La 10 august 2018 a…

(FOTO) Șoc și groază la spitalul…

Pozele în care apăre…

Ieșenii alături de Camelia Smica…

Acțiune de solidarit…

Spitalul modular de la Lețcani: …

Sâmbătă, 8 august 20…

Gheorghe Piperea: " Cu așa ceva …

Avocatul Gheorghe Pi…

La 8 august 1943, la Șimleul Sil…

Potrivit unui comuni…

Acțiuni de solidaritate pe 8 și …

Pe 8 și 9 august a.c…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Performantă remarcabilă: elevi maghiari, premianti la Limba română

Print Friendly, PDF & Email

Performantă remarcabilă: elevi maghiari, premianti la Limba română

Printre atatea stiri care prezinta intr-un mod nu prea placut situatia din zona locuita in majoritate de catre comunitatea maghiara din Romania, iata ca isi face loc si o veste imbucuratoare: 30 de copii din judetul Harghita au vizitat Televiziunea Română. Acestia sunt elevi de gimnaziu si de liceu, premianti la limba română ai concursului “Carte frumoasă, cinste cui te-a scris”.

Este cu atat mai remarcabil ceea ce au realizat acesti copii maghiari, pentru ca toti sunt elevi inscrisi la scoli cu predare numai in limba maghiara.

Performantă remarcabilă: elevi maghiari, premianti la Limba română

Initiatorii si organizatorii concursului  “Carte frumoasă, cinste cui te-a scris” isi propun astfel sa-i incurajeze pe elevii maghiari ce vorbesc atat la scoala cat si in mediul familial numai limba materna sa invete si limba statului roman, pentru a le oferi orizonturi mai largi si oportunitati mai bune pentru a-si continua studiile sau a-si gasi mai usor de munca.

Concursul acesta destinat copiilor de etnie maghiara se afla deja la cea de-a 15-a sa editie, iar faptul imbucurator este ca numarul participantilor creste de la un an la altul. In acest an au participat 200 de concurenti, iar castigatorii au fost premiati cu carti in cadrul unei festivitati ce a avut loc la guvern.

Cu aceasta ocazie, elevii maghiari au avut prilejul sa poata vizita atat sediul Televiziunii Române, cat si alte locuri interesante din capitala României.

Surse/Referinte: stiri.tvr.ro

Dictionar economic roman-maghiarSite-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info