Performantă remarcabilă: elevi maghiari, premianti la Limba română

Performantă remarcabilă: elevi maghiari, premianti la Limba română

Printre atatea stiri care prezinta intr-un mod nu prea placut situatia din zona locuita in majoritate de catre comunitatea maghiara din Romania, iata ca isi face loc si o veste imbucuratoare: 30 de copii din judetul Harghita au vizitat Televiziunea Română. Acestia sunt elevi de gimnaziu si de liceu, premianti la limba română ai concursului “Carte frumoasă, cinste cui te-a scris”.

Este cu atat mai remarcabil ceea ce au realizat acesti copii maghiari, pentru ca toti sunt elevi inscrisi la scoli cu predare numai in limba maghiara.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Performantă remarcabilă: elevi maghiari, premianti la Limba română

Initiatorii si organizatorii concursului  “Carte frumoasă, cinste cui te-a scris” isi propun astfel sa-i incurajeze pe elevii maghiari ce vorbesc atat la scoala cat si in mediul familial numai limba materna sa invete si limba statului roman, pentru a le oferi orizonturi mai largi si oportunitati mai bune pentru a-si continua studiile sau a-si gasi mai usor de munca.

Concursul acesta destinat copiilor de etnie maghiara se afla deja la cea de-a 15-a sa editie, iar faptul imbucurator este ca numarul participantilor creste de la un an la altul. In acest an au participat 200 de concurenti, iar castigatorii au fost premiati cu carti in cadrul unei festivitati ce a avut loc la guvern.

Cu aceasta ocazie, elevii maghiari au avut prilejul sa poata vizita atat sediul Televiziunii Române, cat si alte locuri interesante din capitala României.

Surse/Referinte: stiri.tvr.ro

[info]Dictionar economic roman-maghiar[/info]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Anne Lindahl Kenny, ambasadorul Suediei, invitata sa incerce mamaliga romaneasca de la Valea Seacă

lun mai 8 , 2017
Anne Lindahl Kenny, ambasadorul Suediei, invitata sa incerce mamaliga romaneasca de la Valea Seacă Suedia este tara europeana care a investit in ultima vreme sume importante in scopul reintegrarii romilor din Romania in tara lor de origine. Astfel, timp de o zi, Anne Lindahl Kenny, ambasadorul Suediei in Romania, a poposit […]
Anne Lindahl Kenny, ambasadorul Suediei, invitata sa incerce mamaliga romaneasca de la Valea Seacă, Foto: mae.ro

Poate vă place și:

libris.ro