Mihai Tirnoveanu

Troița Românilor din Covasna și Harghita ajunge la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din București

Troița Românilor din Covasna și Harghita ajunge la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din București

Troița Românilor din Covasna și Harghita ajunge pe 10 iunie ora 12, la Km 0 al României, la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din București, Lăcaș Voievodal al Sfinților Martiri Brâncoveni. Va fi o zi istorică. Ziua în care Crucea din Inima Țării va fi Crucea întregii Românii. Troița va rămâne prin Voia Lui Dumnezeu în acest loc sfânt. Generațiile viitoare vor ști că românii din Arcul Intracarpatic și-au mărturisit ortodoxia și identitatea națională în Capitala pământului strămoșesc.

Îi sărutăm mâna și-i mulțumim din tot sufletul părintelui paroh al acestei Sfinte Biserici, Emil Nedelea Cărămizaru, doctor în Teologie, absolvent al Facultății de Teologie din București și al Facultății de Drept, care în marea lui bunătate și înțelepciune ne va primi în acest loc de cea mai mare însemnătate simbolică a Capitalei României. Biserica Sfîntul Gheorghe Nou este cea mai importantă ctitorie eclesială a Sfântului Martir şi Voievod Constantin Brâncoveanu (1688-1714).

Troița Românilor din Covasna și Harghita ajunge la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din București

Aceasta este singura biserică din Capitală, ctitorită de către Sfântul Voievod si Martir, care a rămas până în zilele noastre. Românii din Covasna și Harghita care vor aduce la București Troița, precum și speranțele de mai bine ale fraților lor rămași acasă se vor închina în fața Mormântului Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu, Mâinii Drepte a Sfântului Ierarh Nicolae, Icoanei Făcătoare de Minuni a Sfintei Cuvioase Parascheva (Sfanta Vineri), Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului din secolul XVIII, Sfântului Epitaf lucrat de Maria Brâncoveanu in timpul exilului sau, Candelei din argint filigranat de deasupra Mormântului Domnesc.

Împreună cu frații și surorile noastre din București ne vom ruga pentru biruința Neamului. Vom porni mai apoi spre Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” unde cuvântul și cântecul Covasnei și Harghitei va fi aceeași mărturisire de credință și identitate românească.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Autor/Foto: Mihai Tîrnoveanu

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

11 Mai 1601 – Mihai Viteazul îşi face intrarea solemnă în Kosice (Cașovia)

La 11 mai 1601 Mihai Viteazul din drum dinspre Viena ajunge la la Kassa / Cașovia…

3 ore ago

La 11 mai 1980, la Baia Mare, pleca la cele veșnice sculptorul român Gheza Vida

La 11 mai 1980, la Baia Mare, pleca la cele veșnice sculptorul român Gheza Vida…

5 ore ago

Alina Gorghiu umblă cu „dicționarul ortopedic” după ea ca să nu se împiedice în limba română!

Madam Alina Gorghiu umblă cu "dicționarul 𝐎𝐑𝐓𝐎𝐏𝐄𝐃𝐈𝐂" după ea ca să nu se împiedice în…

o zi ago

Sediul Poliției de la Carei ținta bătăii de joc a unei conduceri exclusiv UDMR?

Deși li se cere să asigure ordinea și liniștea publică în Municipiul Carei din județul…

2 zile ago