"Batalioanele române” au trecut Carpații, Foto: facebook.com/mihai.tirnoveanu.7
“Batalioanele române” au trecut Carpații
Poporul român este viu în Neamul cel Veșnic lăsat de Dumnezeu pe acest Pământ. Ne-au luat pământuri și aur. Crucea și Steagul au rămas în mâinile noastre. În 10 iunie la București nu a fost o șezătoare, ci o mărtursire românească.
Șezătoarea a fost parte din ea. Nu am fost ”cuminți” într-un muzeu, ci români vii, demni, cu preoți, Cruce, Drapel Tricolor și Toacă în frunte în Centrul Capitalei. Din cea mai adâncă rană a Țării, de acolo unde românii sunt loviți cel mai cumplit, din Covasna și Harghita, tuturor am arătat că acest popor se poate ridica în duhul Neamului.
Acesta este mesajul. Un exemplu pentru întrega Țară au dat acești români din Vâlcele, Tulgheș, Livezi, Voinești Covasna, Mărtănuș, Brețcu, Zăbala, Hăghig, Doboi, Tg. Secuiesc, Sf. Gheorghe, Zagon, Miercurea Ciuc.
În calea noastră au fost multe încercări, de la începutul și pe parcursul Drumului, venite din mai multe direcții. Dumnezeu a făcut să le trecem cu bine pe toate.
Dumnezeu ne-a spus că atunci când vom îndrăzni vom și birui. Nu vă lasați pradă deznădejdii, mărturisirea noastră românească va birui dragi români, oricât de greu va fi.
Autor/Foto: Mihai Tîrnoveanu
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
Leave a Comment