Angajatul de la Muzeul Satului cu alergie la tricolor a fost sanctionat

Angajatul de la Muzeul Satului cu alergie la tricolor a fost sanctionat.

In urma reactiilor atat din presa cat si din partea multora dintre romanii care s-au aratat profund nemultumiti de atitudinea angajatului Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, conducerea institutiei a revenit cu un comunicat de presa prin care anunta ca isi cere scuze pentru acest incident si ca l-a sanctionat pe respectivul angajat pentru depasirea atributiilor de serviciu si crearea unor neintelegeri si confuzie in randul participantilor la evenimentul organizat de catre Asociația ”Calea Neamului”.

„Scuze și regrete din partea conducerii Muzeului Național al Satului ”Dimitrie Gusti”. Reprezentantul instituției care a interzis accesul grupului de români din Covasna și Harghita cu mai mult de două steaguri tricolore în muzeu a fost sancționat.”, anunta si dr. Mihai Tirnoveanu pe o retea de socializare

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Angajatul de la Muzeul Satului cu alergie la tricolor a fost sanctionat

„Precizări cu privire la incidentul ce a avut loc în data de 10 iunie 2017 la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

În ultimele zile în spațiul public au apărut acuzații la adresa conducerii Muzeului Satului „Dimitrie Gusti”. Pentru o bună informare a publicului, facem câteva precizări referitoare la acest incident:

În primul rând, în niciun moment conducerea Muzeului Satului nu a interzis afișarea drapelului național. O astfel de decizie este de neconceput într-un muzeu a cărei principală menire, neschimbată de la înființarea sa, este aceea de a prezenta și prezerva elemente esențiale ale identității naționale ale națiunii române. Nu este vorba despre așa ceva și toți cei care lucrează în cadrul muzeului resping cu fermitate această acuzație.

Incidentul din data de 10 iunie 2017 s-a născut ca urmare a depășirii atribuțiilor de către un angajat al muzeului din cadrul Departamentului de Comunicare Publică, iar textul citat în relatările din mass-media a fost scris de acesta și trimis de pe e-mailul personal, fără a înștiința conducerea Muzeului și fără a avea aprobarea acesteia. Textul nu este oficial și nu poartă semnătura conducerii Muzeului. Stilul folosit și modul greșit de comunicare au creat neînțelegeri și confuzie, pe care conducerea Muzeului Satului le regretă și pentru care își cere scuze. Intenția nu a fost de a interzice manifestări și nici de a reglementa modul de exprimare al participanților la eveniment. Muzeograful în cauză a fost sancționat și nu mai face parte din Departamentul de Comunicare Publică al Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

Este important de precizat faptul că evenimentul nu a fost unul cu caracter spontan. Acțiunea organizată de Asociația ”Calea Neamului” pe 10 iunie 2017 a fost aprobată de conducerea Muzeului încă din luna mai a acestui an. Aprobarea nu cuprinde niciun fel de condiționare de natură identitară, nu interzice teme sau valori identitare. Muzeul a pus la dispoziția participanților curtea casei Berbești, sonorizarea și logistica necesară desfășurării evenimentului, precum și o echipă de muzeografi coordonată de directorul de programe culturale, care și-au dat tot concursul în organizarea acestuia.

De asemenea, cu privire la acuzația că „Eminescu este interzis la Muzeul Satului”, este important de menționat că aceasta este nefondată, având în vedere că în fiecare an pe 15 ianuarie se deschide anul cultural la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” cu acțiunea culturală ,,Dor de Eminescu”.

Regretăm acest incident și oferim asigurări că în continuare personalul Muzeului Satului se va dedica păstrării și transmiterii moștenirii culturale a satului românesc, și prezentării lor unui public mereu mai numeros, interesat de un muzeu care a devenit un adevărat fenomen cultural. Sperăm ca, prin măsurile organizatorice luate, astfel de incidente să nu se mai repete.„, se arata intr-un comunicat de presa semnat de Conf. univ. dr. Paula Popoiu, manager al Muzeului National al Satului „Dimitrie Gusti”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

"Chichirăciunile" societatii romanesti! Lucru necurat maica de cum nu le sunt masurate spinarile celor care protesteaza neautorizat!?

joi iun. 15 , 2017
„Chichirăciunile” societatii romanesti! Lucru necurat maica de cum nu le sunt masurate spinarile celor care protesteaza neautorizat!? Cand au iesit in urma cu cativa ani romanii in strada sa protesteze impotriva celui mai mare jaf si a coruptiei generalizate instituite in timpul regimului mafiei portocalii (n.r. sustinute culmea, chiar de […]
"Chichirăciunile" societatii romanesti! Lucru necurat maica de cum nu le sunt masurate spinarile celor care protesteaza neautorizat!?, Foto: captura facebook.com

Poate vă place și:

libris.ro