Liderii antiromâni ai UDMR din judeţul Covasna fac scut în jurul directoarei Teatrului „Andrei Mureşanu”

Protestul românilor faţă de piesa de teatru “Nu chiar 1918”, în care era batjocorită simbolistica Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 scoate la iveală un tupeu porcesc din partea liderilor UDMR. După ce românii au reacționat public față de batjocorirea deloc subtilă a Centenarului Marii Uniri prin intermediul acelei piese de teatru mizerabile, liderii UDMR fac scut în jurul directoarei Teatrului „Andrei Mureşanu”.

Potrivit liderilor UDMR, românii care au protestat față de batjocorirea istoriei și simbolurilor naționale trebuie … anchetați de către autorități. V-ați putea imagina așa ceva în Ungaria? Ca românii să pună în scenă piese de teatru în care batjocoresc istoria și simbolurile cele mai de preț ale Ungariei? Nu este acesta un tupeu mizerabil?

„Liderii antiromâni ai UDMR din judeţul Covasna, primarul oraşului Sfântu Gheorghe şi preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, sunt strâns uniţi în jurul directoarei Teatrului „Andrei Mureşanu”, Anna Mária Popa. Şi cer anchetarea de către Poliţie a românilor care au protestat faţă de comedia demitizatoare despre Marea Unire, scrisă de un obscur scriitor maghiar. Premiera piesei a avut loc chiar de Ziua Naţională a României, la Sfântu Gheorghe”

„Brusc, ca la comandă, liderii UDMR îşi arată sprijinul pentru trupa de desant ideologic antiromânească pe care au instalat-o la conducerea teatrului “românesc” din Sfântu Gheorghe. Primarul oraşului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, este deranjat de protestul românilor faţă de piesa de teatru “Nu chiar 1918”, jucată de Ziua Naţională la Teatrul „Andrei Mureşanu”, prin care este relativizat adevărul românesc despre Marea Unire şi este acreditată teza că, după 1 Decembrie 1918, românii s-au transformat din asupriţi în asupritori. Reamintim că dramaturgul Székely Csaba a fost invitat să scrie această piesă de către Anna Mária Popa, după ce acesta “umanizase” (citeşte batjocorise) memoria primului domnitor al Unirii tuturor românilor, Mihai Viteazul. Băşcălia şi zeflemeaua sunt noile arme ale demitizatorilor unor personalităţi exemplare ale românilor. Generos răsplătite de cei care urăsc România. Primarul revizionist atacă sistematic prezenţa românilor veniţi din alte judeţe ale ţării la manifestările româneşti din cele două judeţe şi marginalizează comunitatea românească din municipiul pe care-l conduce. Antiromânismul promotorului unui aşa zis “Ţinut Secuiesc” monoetnic, Antal Árpád, a mers până la refuzul arborării tricolorului românesc pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe, acolo unde a fost ridicat de Armată Română după eliberarea oraşului de trupele hortyste în septembrie 1944. În schimb, primarul antiromân e deranjat de disconfortul creat de românii care au cântat de Ziua Naţională imnul naţional al României în foaierul Teatrului “Andrei Mureşanu”. Iar, pentru aceste grav “păcat”, cere anchetarea lor de către Poliţie. Faptul că Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, vârf de lance al agresiunii împotriva prezenţei româneşti din judeţul Covasna, se solidarizează cu conducerea teatrului este edificatoare. Quod erat demonstrandum.”, a scris Florin Palas pe facebook

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns