Polonia: “Primim imigranti, dar numai pe cei pe care ii vrem noi, nu si pe cei impusi cu forta de Uniunea Europeana”

Polonia : “Primim imigranti, dar numai pe cei pe care ii vrem noi, nu si pe cei impusi cu forta de Uniunea Europeana”

Autoritatile din Polonia au oferit recent o lectie de demnitate pentru toata Europa. Polonezii se incapataneaza si sunt decisi sa mearga pana la capat cu decizia lor de a se opune asa numitelor cote obligatorii de refugiati care ar trebui redistribuiti pe tot continentul dintre cei 160.000 de solicitanti de azil care au luat cu asalt Grecia si Italia.

Polonia nu a ezitat sa anunte ca este decisa sa primeasca imigranti veniti din alte tari europene, dar in nici un caz nu va accepta imigranti veniti din Africa sau din zona Orientului Mijlociu.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro
[info]Dulce-amar. Povestea unui refugiat din Cernauti[/info]

Polonia : “Primim imigranti, dar numai pe cei pe care ii vrem noi, nu si pe cei impusi cu forta de Uniunea Europeana”

“Polonia este deschisa imigrației. Si anul trecut, de exemplu, am dat 1.267.000 de vize pentru ucraineni. Jumatate dintre aceste vize erau permise de munca.”, a declarat Ministrul Afacerilor Externe din Polonia, Witold Waszcykowsky

Potrivit lui Witold Waszcykowsky, Polonia este deschisa imigratiei, acceptand deja numerosi imigranti din Belarus, Ucraina si alte tari europene. Insa nu si procedurilor obligatorii de relocare si redistribuire a imigrantilor proveniti din nordul Africii si Orientul Mijlociu. Oficialul polonez a afirmat ca Polonia va refuza sa puna in practica deciza luata de Uniunea Europeana in luna septembrie a anului 2015.

Decizia Poloniei in privinta neacceptarii cotelor obligatorii de imigranti ramane de neclintit, in ciuda procedurilor de infrigement pe care autoritatile de la Bruxelles le-au impus celor trei tari din Grupul de la Visegrad care se opun “repartizarii imigrantilor” potrivit “planului de solidaritate”: Polonia, Ungaria si Cehia.

Pe scena politica poloneza se simte tot mai mult cum creste sentimentul de euroscepticism, iar discursurile unora dintre politicieni s-au transformat deja in adevarate programe indreptate impotriva abuzurilor autoritatilor de la Bruxelles, in special impotriva incercarilor repetate de amestec in treburile interne ale Poloniei.

Oarecum putin surprinzator, exista acum in Polonia voci indreptate impotriva liderilor de la Bruxelles, provenite chiar din randul celor mai infocati sustinatori ai integrarii Poloniei in Uniunea Europeana, dar care considera ca acum polonezii si conducatorii UE nu mai impartasesc aceleasi valori comune cum credeau initial.

Dupa Brexit am putea oare asista curand si la un Polexit?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Criza grava de sange in spitalele din Romania. Sunt necesare masuri de mobilizare a donatorilor de sange

vin aug. 11 , 2017
Criza grava de sange in spitalele din Romania. Sunt necesare masuri de mobilizare a donatorilor de sange. Sistemul de sanatate din Romania se confrunta in ultima vreme cu o grava criza de sange. S-a ajuns pana acolo incat rudele bolnavilor se roaga de trecatorii din preajma spitalelor sa doneze sange, […]
Spitalul C.I. Parhon IASI - Cateva minute de parcare la un spital din IASI, mai scumpe decat la un hotel de lux

Poate vă place și:

libris.ro