VĂ INVITĂM SĂ SĂRBĂTORIM CU TOŢI CONAŢIONALII ZIUA LIMBII ROMÂNE

VĂ INVITĂM SĂ SĂRBĂTORIM CU TOŢI CONAŢIONALII ZIUA LIMBII ROMÂNE

Începând cu anul 2015, data de 31 august a fost declarată Ziua Limbii Române şi sărbătoare naţională în România, iar în Republica Moldova această zi este sărbătoare naţională încă din 1990. Noi, ziariştii de la „Zorile Bucovinei”, am lansat și mai înainte în paginile ziarului apelul ca şi românii din Cernăuţi să sărbătorească Ziua Limbii Române cu tot neamul împreună, adică la 31 august.

Pornind de la vorbe la fapte, anul trecut am organizat prima manifestare de amploare la „Zorile Bucovinei”, în cinstea celei mai scumpe „flori a sufletului etnic al românimii”, cum ne-a numit Mihai Eminescu limba maternă.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Uniţi în hora dragostei şi unităţii de neam a românilor de pretutindeni, vă invităm dragi conaţionali, şi la acest 31 august la redacţia „Zorilor Bucovinei”, unde, sub auspiciile geniului protector al lui Eminescu, ne vom omagia patrimoniul lingvistic. Vă aşteptăm cu bucuriile şi durerile limbii noastre mult pătimite în anii de înstrăinare de Patria mamă.

VĂ INVITĂM SĂ SĂRBĂTORIM CU TOŢI CONAŢIONALII ZIUA LIMBII ROMÂNE

Manifestarea va începe la ora 10.45 cu depuneri de flori la monumentul lui Mihai Eminescu și va continua, de la ora 11.00, în localul redacţiei, str. Kobyleanska, 5.

Ne vom bucura să vă vedem în portul nostru popular și să fim împreună în această Zi, solidarizând cu fraţii români din întreaga lume, uniţi întru dragoste şi credinţă faţă de cea mai de preţ comoară care ne reprezintă identitatea.

Organizatori: „Zorile Bucovinei”, Societatea Jurnaliştilor Români Independenţi din regiunea Cernăuţi, cu susținerea Consulatului General al României la Cernăuți

Sursa: ZorileBucovinei.com

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Manastirea Plaviceni – lacasul de odihna al trupului Marelui Voievod Crestin Mihai Viteazul

Dum aug. 20 , 2017
Manastirea Plaviceni – lacasul de odihna al trupului Marelui Voievod Crestin Mihai Viteazul In toata istoria lui, poporul roman a avut nevoie de Dumnezeu si de conducatori curajosi, demni care sa lupte pentru dreptul la existenta a acestui popor! Rand pe rand, in cele mai dificile momente ale istoriei, s-au […]
Manastirea Plaviceni – lacasul de odihna al trupului Marelui Voievod Crestin Mihai Viteazul, FOTO: www.manastireaplaviceni.ro

Poate vă place și:

libris.ro