RSS

Provocare! Gest sfidator cu stea…

Provocare! Gest sfida…

Rusinos! Cui i-au amplasat statu…

Rusinos! Cui i-au amp…

Tarile Baltice sar in apararea P…

Tarile Baltice sar in…

Toxicitatea lui Emil Boc inca se…

Toxicitatea lui Emil …

Bataie de joc la Carei! Parcul d…

Bataie de joc la Care…

Emotionant! Imnul românilor din …

Emotionant! Imnul rom…

Românii din Carei cunosc "greuta…

Românii din Carei cun…

Si totusi ce sarbatoresc cu adev…

Si totusi ce sarbator…

Liviu Plesoianu cere judecarea p…

Liviu Plesoianu cere …

Pentru o zi, Măgura Ilvei a deve…

Pentru o zi, Măgura I…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

GUVERNUL ROMÂNIEI A ÎNCEPUT SĂ ACORDE O ATENŢIE SPORITĂ COMUNITĂŢILOR ISTORICE DE ROMÂNI

GUVERNUL ROMÂNIEI A ÎNCEPUT SĂ ACORDE O ATENŢIE SPORITĂ COMUNITĂŢILOR ISTORICE DE ROMÂNI

Păşind pe urmele proaspete ale dnei Andreea Păstîrnac, Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, vizita căreia s-a încheiat recent în Cernăuţi, dl Secretar de Stat Ovidiu Iane, începând dialogul cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Bucovina istorică a conştientizat:

”Am făcut o mică excursie prin oraş şi am văzut că Cernăuţiul este foarte frumos”.

apiland.ro

Apropo, e frumos oraşul ctitorit de Alexandru cel Bun, dacă ar fi şi viaţa etnicilor români de aici tot atât de frumoasă, nu cu probleme majore ce se ţin scai de ei.

Lăudabilă iniţiativă,  Guvernul României a început să acorde o atenţie sporită comunităţilor de români, în special celor istorice, astfel venind în sprijinul lor nu doar prin proiecte finanțate, ci şi prin înfiinţarea Ministerului  pentru Românii de Pretutindeni, instituţie  menită să susţină românii din afara graniţelor, fapt specificat de dl Ovidiu Iane, să preia problematica de păstrare a identităţii naţionale, culturale, lingvistice româneşti, să dezvolte tot ceea ce înseamnă românism, tradiţie, să revigoreze  comunităţile de români acolo unde ele încep să fie integrate, unde şcolile româneşti nu mai sunt apreciate, ci  ucrainizate, precum în Ucraina.

30% reducere desktopuri Lenovo cu Windows, 28 august – 4 septembrie 2017

GUVERNUL ROMÂNIEI A ÎNCEPUT SĂ ACORDE O ATENŢIE SPORITĂ COMUNITĂŢILOR ISTORICE DE ROMÂNI

De altfel, la solicitarea liderilor comunităţii româneşti din istorica provincie a României, dl Ovidiu Iane, Secretar de Stat în cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, la 29 august curent,  în preajma reluării celei de-a 6 şedinţe a Comisiei mixte interguvernamentale  româno-ucrainene pentru drepturile minorităţilor naţionale, membru al căreia este din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, împreună cu consilierul său Costin Ciobanu, care l-a însoţit,  a avut o discuţie sinceră, ascultând problemele actuale şi acute, cu care se confruntă comunitatea românească din nordul Bucovinei, promiţând încercarea de a o susţine  prin diverse adresări şi negocieri cu autorităţile ucrainene de la Kyiv, cât şi cu cele locale.

Întâlnirea, găzduită de Consulatul General al României la Cernăuţi, unde românii din ţinut găsesc întotdeauna în persoanele excepţionalilor diplomaţi înţelegere şi sprijin, coordonată cu iscusinţă diplomatică de dl ministru consilier Ionel Ivan, adjunct al şefului misiunii diplomatice române, a fost sinceră,  deschisă, aplicată într-un cerc amical, problemelor şi lucrurilor li s-au spus pe șleau, dl Secretar de Stat intenţionând să le pună pe agenda negocierilor în cadrul şedinţei Comisiei respective ce-şi va desfăşura lucrările în septembrie la Kiev.

Cititi intreg articolul pe ZorileBucovinei.com


Articolele publicate de catre Glasul.info pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si numai cu citarea sursei prin link activ. Preluarea integrala a articolelor poate fi facuta numai in baza unui acord scris din partea Glasul.info.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!


loading...

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...
Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline
Citește articolul precedent:
Protest extrem pe Poarta Brandenburg din Berlin impotriva islamizarii Germaniei
O monstruoasa alianta politica se pregateste pentru Parlamentul Germaniei

O monstruoasa alianta politica se pregateste pentru Parlamentul Germaniei. O...

Cum s-ar fi putut opri dominatia islamului chiar inca de la inceputurile acestuia
Cum s-ar fi putut opri dominatia islamului chiar inca de la inceputurile acestuia

Cum s-ar fi putut opri dominatia islamului chiar inca de...

Unde erau jurnalistii inregimentati acum in lupta anticoruptie pe vremea regimului Basescu? Cantau osanale "statului de drept" si "justitiei independente"?
Unde erau jurnalistii inregimentati acum in lupta anticoruptie pe vremea regimului Basescu? Cantau osanale “statului de drept” si “justitiei independente”?

Unde erau jurnalistii inregimentati acum in lupta anticoruptie pe vremea...

Închide