RSS

7 Mai 2021: Au avut loc comemoră…

Vineri, 7 mai 2021, …

Asociația pentru Conservarea Pat…

Asociația Obștească …

(VIDEO): Ceremonia de resfințire…

Vineri, 7 mai 2021, …

Izvorul Tămăduirii, minuni în la…

Sărbătoarea "Izvorul…

Românii, "cetățeni europeni" de …

Românii, "cetățeni e…

Incendiu la mansarda unui bloc d…

Incendiu la mansarda…

După restaurare, mormântul lui G…

"În data de 7 mai 19…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Municipalitatea ieșeană va cumpăra Casa Calimah-Ghika, fostul sediu al PNȚCD Iași

Print Friendly, PDF & Email

Municipalitatea ieșeană va cumpăra Casa Calimah-Ghika, fostul sediu al PNȚCD Iași

Municipalitatea ieșeană va cumpăra Casa Calimah-Ghika. Imobilul, care timp de un deceniu și jumătate a găzduit sediul PNȚCD Iași, este situat pe strada Cuza Vodă, nr. 41. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Consiliului Local de astăzi, 29 august, din comisia de negociere urmând a face parte specialiști ai municipalității și consilieri locali din toate partidele care au reprezentați in Consiliul Local.

Suma maximă până la care comisia poate negocia este de 3,75 milioane lei, fără TVA. Consilierii locali au aprobat propunerea executivului cu condiția ca în clădire să funcționeze în viitor un muzeu dedicat Centenarului Marii Uniri.

Clădirea are o istorie despre care s-au făcut multe afirmaţii, dar despre care se cunosc puţine lucruri certe. Imobilul figurează în Lista Monumentelor Istorice la poziţia 1006, având indicativul IS-II-m-B-03849 şi denumirea de „Casa Calimah-Ghika”.

Municipalitatea ieșeană va cumpăra Casa Calimah-Ghika, fostul sediu al PNȚCD Iași

Back to School, reduceri de pana la 60%

evomag.ro

„Credem că față de cei care vor veni după noi trebuie să le lăsăm lucruri palpabile de care să se bucure. Pentru faptul că suntem cea mai importantă instituție publică din Iași și pentru rolul nostru față de întreaga comunitate, consider că este un act de mândrie personală pentru fiecare dintre noi. Vom putea astfel puncta la sfârșitul mandatului că am lăsat în patrimoniul orașului și un edificiu pe care să îl puteți exploata peste ani și ani”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Potrivit fişei de imobil, dar şi cronicilor vremii, impunătoarea clădire din fosta Uliță a Goliei a fost primul sediu al universităţii ieşene din1860 până în anul 1897, când a fost inaugurată clădirea din Copou.

Imobilul a fost retrocedat în 2006 în baza unei sentințe definitive a judecătorilor din 2005. Pe lângă sediul PNȚCD, în trecut în imobil au funcționat Centrul de Istorie și Civilizație Europeană – membră a Academiei Române – Filiala Iași, Uniunea Artiștilor Plastici și Asociația Veteranilor de Război.

Sursa: Primăria Municipiului Iași

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info