Ucraina infinge inca un cutit in spatele României si inchide toate scolile romanesti de pe teritoriul sau

Ucraina infinge inca un cutit in spatele României si inchide toate scolile romanesti de pe teritoriul sau.

Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti. Astfel putem noi caracteriza relatia pe care România a avut-o de-a lungul istoriei cu Ucraina. Avand la conducerea statului român postdecembrist aproape numai niste nulitati tradatoare de neam si de tara, teritoriile românesti rapite samavolnic de catre URSS si daruite Ucrainei au fost abandonate prin tratatul din 1997 semnat de presedintele de atunci, Emil Constantinescu.

Dupa ce Ucraina a fost atacata de separatistii pro-rusi, rand pe rand, conducatorii României si-au aratat sprijinul pentru statul ucrainean, asigurandu-l ca statul român apara integritatea teritoriului Ucrainei, ignorand de multe ori chiar strigatele de ajutor ale comunitatilor de romani din Ucraina, totul numai pentru a nu a da semnale de „ingrijorare” ucrainenilor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

[info]Cumpara de minim 250 de lei si primesti CADOU un rucsac![/info]

Ucraina infinge inca un cutit in spatele României si inchide toate scolile romanesti de pe teritoriul sau

Si cum a rasplatit Ucraina toate aceste gesturi de bunavointa exagerata a Romaniei? Prin discriminarea continua a minoritatii romanesti din provinciile istorice, inchizand scolile romanesti si accentuand procesul de ucrainizare a etnicilor romani, uneori cu o agresivitate chiar mai mare decat in timpul regimului sovietic.

Pe data de 5 septembrie 2017, la ceas de seara, parlamentarii de la Kiev au adoptat o lege in domeniul educatiei care reprezinta o lovitura naprasnica impotriva comunitatii romanesti din Ucraina. Practic sub pretextul oferit de aceasta lege se desfiinteaza in totalitate invatamantul in limba materna, urmand deci ca toate scolile romanesti sa fie desfiintate in viitorul apropiat daca aceasta lege va fi semnata de catre presedintele ucrainean, Petro Poroșenko.

[alert-success]Legea 3419-D prevede introducerea treptată a noului sistem al educației, și prin aceasta, înlocuirea materiilor care se predau în limba română cu discipline care vor fi predate în limba ucraineană. Prima fază a reformei va avea loc începând cu 1 septembrie 2018 (reforma claselor primare și a grădinițelor pentru copii). Predarea materiilor în limba română se va păstra doar în clasele primare (1-4). De la 1 septembrie 2022 reforma va fi implementată în cazul claselor medii, iar din 2027 – în clasele superioare (9-12).

În  clasele superioare (9-12) ale școlilor din localitățile românești și ale altor minorități naționale din Ucraina toate disciplinele se vor preda în limba ucraineană, iar în clasele medii (clasele 5-9) învățământul se va desfășura în limba de stat cu elemente în limba română / în limba minorității respective.”, dezvaluie bucpress.eu[/alert-success]

Constatam astfel ca daca aceasta lege va fi semnata de presedintele Ucrainei si va fi implementata in sistemul de invatamant ucrainean in aceasta forma, atunci invatamantul in limba materna pentru minoritatile din Ucraina va disparea, amplificandu-se in schimb procesul de ucrainizare fortata.

Intrigat si el de decizia luata recent in Parlamentul de la Kiev cu privire la invatamantul in limba materna pentru minoritati, preotul Mihai-Andrei Aldea a comentat:

[alert-success]„Prin legea votată în Parlamentul de la Kiev Ucraina a încălcat Tratatul cu România, votat şi semnat de o gaşcă de trădători şi agenţi anti-români. Este şi o latură bună aici, pentru că înseamnă că dementa şi satanica cedare de teritorii româneşti către Ucraina, făcută prin acel tratat, este de acum nulă. Rămâne să începem lucrul pentru a readuce pământurile româneşti ocupate de Ucraina la Ţara Mamă.”, a scris parintele Mihai-Andrei Aldea pe contul sau de Facebook [/alert-success]

Sursa: Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

MAE a luat notă cu îngrijorare de adoptarea de către Rada Supremă a Ucrainei a noii Legi a Învățământului

joi sept. 7 , 2017
MAE a luat notă cu îngrijorare de adoptarea de către Rada Supremă a Ucrainei a noii Legi a Învățământului Ministerul Afacerilor Externe din Romania reactioneaza la decizia scandaloasa a Parlamentului de la Kiev cu privire la inchiderea scolilor in limba materna pentru minoritatile din Ucraina, publicand un comunicat de presa […]
Schimb de experiență în domeniul protecției copilului între România și Ucraina, Foto: ZorileBucovinei.com

Poate vă place și:

libris.ro