RSS
TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ucraina infinge inca un cutit in spatele României si inchide toate scolile romanesti de pe teritoriul sau

Print Friendly, PDF & Email

Ucraina infinge inca un cutit in spatele României si inchide toate scolile romanesti de pe teritoriul sau.

Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti. Astfel putem noi caracteriza relatia pe care România a avut-o de-a lungul istoriei cu Ucraina. Avand la conducerea statului român postdecembrist aproape numai niste nulitati tradatoare de neam si de tara, teritoriile românesti rapite samavolnic de catre URSS si daruite Ucrainei au fost abandonate prin tratatul din 1997 semnat de presedintele de atunci, Emil Constantinescu.

Dupa ce Ucraina a fost atacata de separatistii pro-rusi, rand pe rand, conducatorii României si-au aratat sprijinul pentru statul ucrainean, asigurandu-l ca statul român apara integritatea teritoriului Ucrainei, ignorand de multe ori chiar strigatele de ajutor ale comunitatilor de romani din Ucraina, totul numai pentru a nu a da semnale de “ingrijorare” ucrainenilor.

Cumpara de minim 250 de lei si primesti CADOU un rucsac!

Ucraina infinge inca un cutit in spatele României si inchide toate scolile romanesti de pe teritoriul sau

Si cum a rasplatit Ucraina toate aceste gesturi de bunavointa exagerata a Romaniei? Prin discriminarea continua a minoritatii romanesti din provinciile istorice, inchizand scolile romanesti si accentuand procesul de ucrainizare a etnicilor romani, uneori cu o agresivitate chiar mai mare decat in timpul regimului sovietic.

Pe data de 5 septembrie 2017, la ceas de seara, parlamentarii de la Kiev au adoptat o lege in domeniul educatiei care reprezinta o lovitura naprasnica impotriva comunitatii romanesti din Ucraina. Practic sub pretextul oferit de aceasta lege se desfiinteaza in totalitate invatamantul in limba materna, urmand deci ca toate scolile romanesti sa fie desfiintate in viitorul apropiat daca aceasta lege va fi semnata de catre presedintele ucrainean, Petro Poroșenko.

Legea 3419-D prevede introducerea treptată a noului sistem al educației, și prin aceasta, înlocuirea materiilor care se predau în limba română cu discipline care vor fi predate în limba ucraineană. Prima fază a reformei va avea loc începând cu 1 septembrie 2018 (reforma claselor primare și a grădinițelor pentru copii). Predarea materiilor în limba română se va păstra doar în clasele primare (1-4). De la 1 septembrie 2022 reforma va fi implementată în cazul claselor medii, iar din 2027 – în clasele superioare (9-12).

În  clasele superioare (9-12) ale școlilor din localitățile românești și ale altor minorități naționale din Ucraina toate disciplinele se vor preda în limba ucraineană, iar în clasele medii (clasele 5-9) învățământul se va desfășura în limba de stat cu elemente în limba română / în limba minorității respective.”, dezvaluie bucpress.eu

Constatam astfel ca daca aceasta lege va fi semnata de presedintele Ucrainei si va fi implementata in sistemul de invatamant ucrainean in aceasta forma, atunci invatamantul in limba materna pentru minoritatile din Ucraina va disparea, amplificandu-se in schimb procesul de ucrainizare fortata.

Intrigat si el de decizia luata recent in Parlamentul de la Kiev cu privire la invatamantul in limba materna pentru minoritati, preotul Mihai-Andrei Aldea a comentat:

“Prin legea votată în Parlamentul de la Kiev Ucraina a încălcat Tratatul cu România, votat şi semnat de o gaşcă de trădători şi agenţi anti-români. Este şi o latură bună aici, pentru că înseamnă că dementa şi satanica cedare de teritorii româneşti către Ucraina, făcută prin acel tratat, este de acum nulă. Rămâne să începem lucrul pentru a readuce pământurile româneşti ocupate de Ucraina la Ţara Mamă.”, a scris parintele Mihai-Andrei Aldea pe contul sau de Facebook

Sursa: Glasul.info


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!loading...

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

Activitatea noastră poate fi susținută și îmbunătățită prin finanțarea acțiunilor pe care le desfășurăm. Dacă apreciați ceea ce facem și ce încercăm să facem și pe viitor, puteți contribui prin donații:
Cont in LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
Cont in EURO: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22

Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti sumaComentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline