RSS
TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Se muta regionala CFR Marfă de la Iași la Galați?

Print Friendly, PDF & Email

Se muta regionala CFR Marfă de la Iași la Galați?

Deputatul Silviu Macovei a adresat o interpelare ministrului Transporturilor referitoare la mutarea regionalei CFR Marfă de la Iași la Galați

In urma informațiilor apărute în presă, deputatul PSD Silviu Macovei a cerut clarificări ministrului Transporturilor privind mutarea Regionalei CFR Marfă de la Iași la Galați.

Parlamentarul ieșean a cerut ministrului Răzvan Cuc detalii față de motivele care au dus la dispunerea acestor măsuri.

“Am cerut ministrului să îmi explice motivul pentru care a luat această măsură și să detalieze efectele pozitive sau negative pe care le va avea această mutare a regionalei la Galați. Sunt deputat de Iași și mă interesează orice măsură pozitivă sau negativă care influențează dezvoltarea județului și a municipiului. Nu sunt în măsură să mă pronunț asupra oportunității unei astfel de decizii. Insă, dupa cum am transmis și în declarația politică citită marți în plenul Camerei Deputaților, transportul feroviar de marfă, alături de autostradă, este vital pentru a nu rămâne de tot în urma celorlalte regiuni ale României”, a explicat Silviu Macovei.

Se muta regionala CFR Marfă de la Iași la Galați?

In declarația mai sus amintită, deputatul PSD afirmă că “dezvoltarea unitară, echitabilă a tuturor regiunilor, prin reducerea dezechilibrelor și a diferențelor de nivel de trai trebuie să devină prioritate zero pentru România, poate chiar cel mai important proiect de țară acum, în prag de Centenar!”.

Silviu Macovei a legat acest deziderat de realizarea autostrăzii Iași -Târgu Mureș și de investițiile în infrastructura feroviară:

“In toate țările civilizate infrastructura feroviară, în special cea de marfă, este susținută ca o modalitate complementară autostrăzii pentru transportul masiv de mărfuri. Consider că guvernul coaliției noastre, PSD-ALDE, trebuie să aibe o strategie de dezvoltare a infrastructurii feroviare, cel puțin în aceeași măsură ca cea rutieră”.

Reamintim că în primăvara acestui an, deputatul PSD Silviu Macovei a mai făcut o interpelare care a stârnit valuri în presă vizavi de problemele cu care se confrunta Compania aeriană Tarom.

In urma acestor demersuri, primul ministru, împreună cu actualul ministru al Transporturilor, au efectuat o vizită la Tarom. Rezultatele acestor întâlniri au condus la propunerea ca Tarom să devină companie strategică a statului român.

comunicat de presa primit de la domnul deputat Silviu Macovei (Grup PSD)


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!loading...

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

Activitatea noastră poate fi susținută și îmbunătățită prin finanțarea acțiunilor pe care le desfășurăm. Dacă apreciați ceea ce facem și ce încercăm să facem și pe viitor, puteți contribui prin donații:
Cont in LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
Cont in EURO: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22

Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti sumaComentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline