Propaganda secesionistă, tot mai…

Continuă promovarea …

Mihai Tîrnoveanu: Românii din Ha…

"Brețcu, 9 martie 20…

Cătălin Ivan: "PE nu a reușit să…

Propagandă găunoasă …

PLUS va lupta cu flatulațiile pr…

"Bolșevicăraia" USR-…

Angel Popescu: "Ungurii au încep…

Domnul Angel Popescu…

Nădășenii solicită sprijinul tut…

Cazul Nadăș e depart…

Colonelul (r) Ion Petrescu, anal…

Editorialist și anal…

Invitație la lectură: "Victims o…

Întrebare: Care este…

"#Șîeu" m-am fraierit! De-acum f…

Se dovedește într-ad…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Polonezii reintroduc invatamantul patriotic si renunta la programa in care este inclusa “istoria UE”

Print Friendly, PDF & Email

Polonezii reintroduc invatamantul patriotic si renunta la programa in care este inclusa “istoria UE”

Niste lideri care conduc in interesul poporului lor se pot vedea imediat dupa masurile pe care le iau. Guvernul polonez introduce invatamantul patriotic si in acelasi timp scoate din programa scolara tot ceea ce copiii polonezi invatau despre istoria Uniunii Europene.

Reforma educationala initiata in Polonia nu este insa si pe placul celor care ridica in slavi civilizatia occidentala si valorile sale. Cu toate criticile la adresa reformei in sistemul de educatie, guvernantii sunt neinduplecati si continua cu implementarea unui sistem prin care sa se revina la valorile clasice, iar elevii polonezi sa reinvete sa fie patrioti.

Polonezii reintroduc invatamantul patriotic si renunta la programa in care este inclusa “istoria UE”

Practic, se revine oarecum la vechiul sistem de invatamant polonez de dinaintea aplicarii asa numitei reforme liberale asupra invatamantului din Polonia.

De mai multa vreme, atat nationalistii polonezi cat si societatea civila din Polonia s-au plans ca prin noul sistem de invatamant, noii generatii nu ii mai este insuflat acelasi gen de patriotism pe care il aveau in trecut tinerii polonezi, existand pericolul ca adolescentii sa se simta instrainati de propriile radacini si traditii.

Noii reforme din sistemul de invatamant i se opun insa si o buna parte dintre profesorii si personalul didactic din scolile gimnaziale, care isi vad puse astfel in pericol locurile de munca.

Un alt motiv care a iscat controverse si vii dispute a fost eliminarea studiului Holocaustului si a educatiei sexuale din manualele scolare. Actualii guvernanti din Polonia au fost acuzati de catre progresistii din presa si din societatea civila ca doresc transformarea scolilor in tocatoare din care sa iasa doar patrioti docili. De asemenea, din programa scolara a fost eliminata si istoria integrarii europene a Poloniei si istoria Uniunii Europene, precum si istoria referitoare la minoritati si multiculturalism.

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Transport GRATUIT la peste 50 lei! -50% la 2.000 de titluri