Polonezii reintroduc invatamantul patriotic si renunta la programa in care este inclusa “istoria UE”

Polonezii reintroduc invatamantul patriotic si renunta la programa in care este inclusa “istoria UE”

Niste lideri care conduc in interesul poporului lor se pot vedea imediat dupa masurile pe care le iau. Guvernul polonez introduce invatamantul patriotic si in acelasi timp scoate din programa scolara tot ceea ce copiii polonezi invatau despre istoria Uniunii Europene.

Reforma educationala initiata in Polonia nu este insa si pe placul celor care ridica in slavi civilizatia occidentala si valorile sale. Cu toate criticile la adresa reformei in sistemul de educatie, guvernantii sunt neinduplecati si continua cu implementarea unui sistem prin care sa se revina la valorile clasice, iar elevii polonezi sa reinvete sa fie patrioti.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Polonezii reintroduc invatamantul patriotic si renunta la programa in care este inclusa “istoria UE”

Practic, se revine oarecum la vechiul sistem de invatamant polonez de dinaintea aplicarii asa numitei reforme liberale asupra invatamantului din Polonia.

De mai multa vreme, atat nationalistii polonezi cat si societatea civila din Polonia s-au plans ca prin noul sistem de invatamant, noii generatii nu ii mai este insuflat acelasi gen de patriotism pe care il aveau in trecut tinerii polonezi, existand pericolul ca adolescentii sa se simta instrainati de propriile radacini si traditii.

Noii reforme din sistemul de invatamant i se opun insa si o buna parte dintre profesorii si personalul didactic din scolile gimnaziale, care isi vad puse astfel in pericol locurile de munca.

Un alt motiv care a iscat controverse si vii dispute a fost eliminarea studiului Holocaustului si a educatiei sexuale din manualele scolare. Actualii guvernanti din Polonia au fost acuzati de catre progresistii din presa si din societatea civila ca doresc transformarea scolilor in tocatoare din care sa iasa doar patrioti docili. De asemenea, din programa scolara a fost eliminata si istoria integrarii europene a Poloniei si istoria Uniunii Europene, precum si istoria referitoare la minoritati si multiculturalism.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Primarul UDMR din Zagon, spaima intregii comunitati. Pana si presa de limba maghiara vorbeste despre coruptia de la Zagon

vin sept. 15 , 2017
Primarul UDMR din Zagon, spaima intregii comunitati. Pana si presa de limba maghiara vorbeste despre coruptia de la Zagon Revenim cu informatii despre situatia din Zagon, o localitate unde pana acum primarul UDMR a alungat in timp intelectuali, doctori, agricultori, a lovit in comunitatea ortodoxa prin presiuni indreptate impotriva preotului […]
Primarul UDMR din Zagon, spaima intregii comunitati. Pana si presa de limba maghiara vorbeste despre coruptia de la Zagon

Poate vă place și:

libris.ro