Unde sunt tinerii români?Unde sunt “golanii” frumosi ai anilor ’90? Unde este adevarata societate civila?

Unde sunt tinerii români?Unde sunt “golanii” frumosi ai anilor ’90? Unde este adevarata societate civila?

Romania a pornit pe un drum profund gresit inca din 1990. Asa cum era el, fostul sistem de invatamant romanesc implementat oarecum dupa modelul sovietic a dat o patura destul de bogata si de interesanta de intelectuali, iar in primii ani de dupa decembrie ’89 am putut observa cu totii o parte din  “golanii” frumosi ai anilor ’90, adevarata societate civila a acelor vremuri, cand nimeni nu era platit sa urle in strada sloganuri in care nu crede sau pe care nici macar nu le intelege.

Prin deturnarea revolutiei printr-o adevarata lovitura de stat, Romania in loc sa se emancipeze si sa apuce natural spre o societate democratica, s-a afundat si mai mult spre o republica dictatoriala, in care sistemul opresiv mafiot s-a instalat inca de la bun inceput, sprijinindu-se puternic chiar pe institutiile de forta ale statului.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Multi dintre intelectualii adevarati si tinerii din societatea civila care ar fi putut constitui o viitoare si stralucita clasa politica, ce au inteles inca de pe atunci ca au avut de a face in decembrie 1989 cu o lovitura de stat si cu o instalare a unui sistem plutocrato-mafiot, ori s-au plafonat neavand sanse sa urce pe o scara a valorilor intoarsa complet cu fundul in sus, ori au ales sa emigreze.

Unde sunt tinerii români?Unde sunt “golanii” frumosi ai anilor ’90? Unde este adevarata societate civila?

La fel se intampla in Romania si in acest moment. Tinerii capabili de astazi care inteleg ce se intampla ori sufera alaturi de alti patrioti, vazand cum tara este distrusa pas cu pas, ori aleg sa emigreze.

Multi dintre ei sunt in diaspora, culeg capsunile spaniolilor, descarca marfurile britanicilor prin depozite, sau isi pierd tineretea ingrijind batrani in Italia. Cei din tara sunt atat de cuprinsi de grijile cotidiene ca abia isi mai amintesc pana si de ei.

Asa se face ca acum asa zisa societate civila este formata mai degraba din gargaragii platiti sa ingurgiteze pe nemestecate sloganuri din ce in ce mai inepte si mai vulgare. Daca ar avea cineva curiozitatea sa consulte fotografiile de arhiva din presa, atunci cu siguranta ar descoperi ca in Romania exista protestatari “de meserie” tocmiti uneori sa strige sloganuri in care contrazic tocmai ceea ce afirmau doar in urma cu cateva luni sau cativa ani.

Da, oamenii au voie sa-si schimbe in timp opinia sau asa cum spunea unul dintre politicienii din Romania, sa-si “reevalueze” optiunile, insa cand e vorba de niste adevarati Hopa-Mitica ai schimbarii de opinie, atunci mai mult ca sigur ca e ceva necurat la mijloc.

Totul este de altfel foarte bine calculat de catre cei din sistemul mafiot care si-au intins tentaculele in aproape toate domeniile societatii romanesti. Numai un popor tinut in teama continua si profunda poate fi divizat si controlat aproape in totalitate.

Unde sunt tinerii români? Adevarul este ca unii dintre dansii nici ei nu mai stiu bine unde sunt, pentru ca actualul sistem plutocrato-mafiot a creat in societatea romaneasca o asemenea stare de neliniste sufleteasca si morala, incat tineretul nu mai are trairea si sentimentul patriotic al generatiei care statea cu pieptul deschis in strada la inceputul anilor ’90.

“Nu ne-am luptat pentru jucării” – deviza tinereţii noastre, a celor de la Liga Studenţilor şi a celor care au venit după noi. Dar, mai ales, a celor dinaintea noastră. “Nu ne-am luptat pentru jucării, vrem drepturi, Majestate!”, a spus, în 1849, Crăişorul Munţilor, refuzând decoraţia împăratului de la Viena.

Fotografia este făcută la o manifestaţie de solidaritate cu Basarabia, în anul 2009, la Braşov.”, a postat Florin Palas pe contul sau de Facebook

Sursa: Glasul.info

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Sapte persoane injunghiate in Franta de un barbat dupa ce a strigat Allahu Akbar

joi sept. 14 , 2017
Sapte persoane injunghiate in Franta de un barbat dupa ce a strigat Allahu Akbar Inca un atentat terorist ingrozitor a avut loc in Franta, pe o strada din orasul Toulouse, acolo unde dupa ce a strigat  Allahu Akbar, un barbat a injunghiat sapte persoane, inclusiv trei politisti. Dupa o lupta a […]
Sapte persoane injunghiate in Franta de un barbat dupa ce a strigat Allahu Akbar, Foto:news.liga.net

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro