Sovinism institutional pe banii romanilor Primaria Carei este UDMR-ista si nu sufera simbolurile romanesti!, Foto: buletindecarei.ro
Sovinism institutional pe banii românilor: Primaria Carei este UDMR-ista si nu sufera simbolurile româneşti!
Fără simboluri româneşti în Sala Festivă a Primăriei Carei din România! De ce? Pentru ca primarul UDMR-ist din localitate face alergie la orice este românesc!
Primarul este omul ales de către cetăţenii oraşului pentru a le reprezenta interesele și a face tot ceea ce stă în puterea lui, spre binele tuturor locuitorilor. Nu aşa se întamplă în Carei unde în Sala Festivă din Primăria oraşului e zugrăvit doar poetul etniei din care face parte primarul nu şi vreo personalitate de seamă din cultura locală românească.
Pe peretele din imagini este zugrăvit poetul Petőfi Sándor şi iubita lui Iulia Szendrei. Iubita lui a fost considerată de conducerea oraşului mai presus de marile personalităti românesti din Carei. Nu stau în picioare nici referirile la povestea de iubire a celor doi deoarece lucrările din Sala Festivă a oraşului au fost plătite din banii careienilor de toate etniile.
Lucrările de zugrăvit au fost încheiate şi acum se lucrează la mobilarea spaţiului în cauză. La Carei, oraş cu 6 biserici româneşti, nu există niciun român în conducerea oraşului.
Primăria Carei s-a mutat în casă nouă în noiembrie 2014 dar lucrările de reabilitare a imobilului nu sunt încă finalizate. Peste 2 milioane de euro au fost deja cheltuiti. Una dintre sălile care face parte integrantă din Primăria Carei este şi Sala Festivă. Se presupune că în această Sală Festivă a Primăriei ar trebui să se regăsească elemente de multiculturalitate. In schimb…..conducerea orasului a crezut că va cosmetiza cu 2 tablouri discriminarea.
Cititi intreg articolul pe BuletindeCarei.ro
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
Leave a Comment