RSS

Cum s-a rezolvat incidentul de l…

Cum s-a rezolvat inci…

Rauri de lacrimi de crocodil au …

Rauri de lacrimi de c…

Fostul şef SPP: "Cel mai grav mi…

Fostul şef SPP: "Cel …

Lui Iohannis si Dragnea li se se…

Lui Iohannis si Dragn…

CCR a constatat ca legea infiint…

CCR a constatat ca le…

Un român din Transilvania a bine…

Un român din Transilv…

Gelu Vișan: "Este pentru prima d…

Gelu Vișan: "Este pen…

Generalul Dumitru Iliescu: "Daca…

Generalul Dumitru Ili…

Provocare! Gest sfidator cu stea…

Provocare! Gest sfida…

Rusinos! Cui i-au amplasat statu…

Rusinos! Cui i-au amp…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Sovinism institutional pe banii românilor: Primaria Carei este UDMR-ista si nu sufera simbolurile româneşti!

Sovinism institutional pe banii românilor: Primaria Carei este UDMR-ista si nu sufera simbolurile româneşti!

Fără simboluri româneşti în Sala Festivă a Primăriei Carei din România! De ce? Pentru ca primarul UDMR-ist din localitate face alergie la orice este românesc!

Primarul este omul ales de către cetăţenii oraşului pentru a le reprezenta  interesele și a  face  tot  ceea  ce  stă  în puterea   lui,  spre binele  tuturor locuitorilor.  Nu aşa se întamplă în Carei unde  în Sala Festivă din Primăria oraşului e zugrăvit doar poetul etniei din care face parte primarul nu şi vreo personalitate de seamă din cultura locală  românească.  

Sovinism institutional pe banii românilor: Primaria Carei este UDMR-ista si nu sufera simbolurile româneşti!

Pe peretele din imagini  este zugrăvit poetul  Petőfi Sándor  şi iubita lui Iulia Szendrei. Iubita lui a fost considerată de conducerea  oraşului mai presus de marile personalităti românesti  din Carei. Nu stau în picioare nici referirile la povestea de iubire a celor doi deoarece lucrările din Sala Festivă a oraşului  au fost plătite din banii careienilor de toate etniile. 

Nota noastra(Glasul.info): Aceeasi primarie care refuza cu nesimtire pana nu demult amplasarea unui bust al lui Eminescu la Carei, promoveaza pe fata sovinismul, si asta chiar pe banii românilor. Pentru cine nu stie cine a fost cu adevarat Petőfi Sándor, ne vedem nevoiti sa facem cateva precizari:

Iata de pilda ce spunea  Johann Weidlein despre Petőfi Sándor:

„Printre apostolii urii, Petőfi, care este unul dintre cei mai periculoşi agitatori ai istoriei, merită cea mai mare atenţie, căci sămânţa răspândită de el într-un popor care se lasă uşor instigat a dat roade, ducând la lucruri rele şi, în cele din urmă, la fapte oribile.”

O mostră din sovinismul poetic al lui Petőfi Sándor:

„Pe viaţă şi pe moarte” (Élet vagy halál):

Croaţi, germani, sârbi şi români,

Ce vă repeziţi cu toţii la Ungaria? (…)

Căci nu sunteţi decât corbi, nişte corbi scârboşi,

Dar maghiarul încă nici vorbă să moară,

Doamne fereşte! Ba chiar cu sângele vostru

Va zugrăvi pe cer Dumnezeu purpuriul zorilor…

N-o să mai fie duşmani, când ultimul strop

De sânge va curge din blestematele voastre inimi…”

Lucrările de zugrăvit  au fost încheiate şi acum se lucrează la  mobilarea  spaţiului  în cauză.  La Carei, oraş cu 6 biserici româneşti, nu există niciun român în conducerea oraşului. 

Primăria Carei s-a mutat în casă nouă în noiembrie 2014 dar lucrările de reabilitare a imobilului nu sunt încă finalizate. Peste 2 milioane de euro au fost deja cheltuiti. Una dintre sălile  care face parte integrantă din Primăria Carei este şi Sala Festivă. Se presupune că  în această Sală  Festivă a Primăriei  ar trebui să se regăsească elemente de multiculturalitate. In schimb…..conducerea orasului a crezut că va cosmetiza cu 2 tablouri  discriminarea.

Cititi intreg articolul pe BuletindeCarei.ro

libris.ro

APEL IMPORTANT

Bustul lui Eminescu de la Carei mai are nevoie de 6000 de lei si mai sunt numai 3 saptamani pana la scadenta! Se ofera sponsori?

Deoarece  Despărţământul  ASTRA Carei este subordonat  Asociaţiunii ASTRA de la Sibiu, contul în care vă rugăm să depuneţi donaţiile este următorul- RO47RNCB 0227 0182 4739 0001 deschis la BCR Sibiu, codul de identificare fiscală fiind   4405910. La Destinaţia sumei vă rugăm să notaţi…pentru Eminescu la Carei. 


Articolele publicate de catre Glasul.info pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si numai cu citarea sursei prin link activ. Preluarea integrala a articolelor poate fi facuta numai in baza unui acord scris din partea Glasul.info.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!


loading...

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...
Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline
Citește articolul precedent:
A reinviat spiritul otoman in randul turcilor? Un ziar din Turcia: daca pornim in zori la razboi, ocupam Europa in trei zile!
Turcia face un avertisment cutremurator: se poate declansa un conflict la nivel global!

Turcia face un avertisment cutremurator: se poate declansa un conflict...

Intre 29-30 septembrie 2017 are loc o manifestare dedicată împlinirii a 100 de ani de la Războiul de Întregire Națională și Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, Foto: Centrul European de Studii Covasna - Harghita
In perioada 29-30 septembrie 2017 are loc o manifestare dedicată împlinirii a 100 de ani de la Războiul de Întregire Națională și Marea Unire de la 1 Decembrie 1918

In perioada 29-30 septembrie 2017 are loc o manifestare dedicată...

Recenzie cartile "Allahu Akbar" (Vol.1 si Vol. 2), Foto: jurnalulbucurestiului.ro
Recenzie pentru cartile “Allahu Akbar” (Vol.1 si Vol. 2)

Recenzie pentru cartile "Allahu Akbar" (Vol.1 si Vol. 2) Articol...

Închide