Municipiul Carei va deveni gazda pentru cea de-a 112-a Adunare Generală a ASTRA

Municipiul Carei va deveni gazda pentru cea de-a 112-a Adunare Generală a ASTRA

23 Septembrie 2017, BuletindeCarei.ro: Careiul va găzdui cea de-a 112-a Adunare Generală a ASTRA

La 156 de ani de la înfiinţarea Asociaţiunii  Transilvane pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român , ASTRA, Adunarea Generală poposeşte  în nord-vestul ţării.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Cea mai mare manifestare culturală din judeţul Satu Mare de după anul 1935  va avea loc în Carei în perioada 13-15 octombrie 2017.  După 3 ani de la renaşterea activităţii ASTRA Carei  avem deosebita plăcere   de a găzdui cea de-a 112-a Adunare Generală a ASTRA, eveniment cultural la care vor participa peste 200 de delegaţi de la toate filialele din ţară şi din Basarabia, filiale  numite despărţăminte.

Desemnarea  mun.Carei ca şi gazdă a celei mai ample manifestări culturale din judeţul Satu Mare  ne onorează dar ne şi obligă.  Este pentru prima dată de la reînfiinţarea Despărţământului ASTRA Carei când beneficiem de susţinere financiară din partea Consilului Judeţean şi al Primăriei Carei.

Municipiul Carei va deveni gazda pentru cea de-a 112-a Adunare Generală a ASTRA

Va sosi la Carei  prof.Dumitru Acu, preşedintele ASTRA de la Sibiu, conducerea Academiei Române, acad.Ionel Vlad şi vicepreşedintele  acad.Alexandru Surdu , acad.Emil Burzo, preşedintele filialei Transilvania a Academiei Române, academicieni titulari şi profesori universitari, personalităţi de seamă ale culturii române dar şi din alte domenii. Nu vor lipsi nici membrii de onoare ai despărţământului careian , acad.Marius Porumb, artistul plastic Zoe Vida, membru UAP, fiica sculptorului Gheza Vida, prof.univ.dr.Ioan Condor.

În cei trei ani de la reluarea activităţii ASTRA Carei am organizat numeroase manifestări  care au angrenat  personalităţi din mediul academic  şi  universitar dar şi comunităţile rurale din împrejurimi.

În perioada 13-15 octombrie 2017  Careiul va deveni capitala  culturii române. Cea de-a 112-a Adunare Generală a ASTRA se va bucura de un program diversificat  care va cuprinde  vernisajul unei expoziţii, un concert al Ansamblului coral Voci Transilvane din Cluj Napoca, o lansare de carte, sesiuni de comunicări.

Numeroasele lucrări cu care  participanţii s-au înscris deja la Secţiunea de Comunicări  ne oferă certitudinea unei manifestări care va capta atenţia tuturor participanţilor.

La toate acestea se adaugă momentul aşteptat de peste 2 ani de zile şi anume dezvelirea bustului lui Mihai Eminescu la Carei. Bustul realizat de sculptorul Radu Ciobanu aşteaptă  să fie terminat soclul pe care va fi amplasat la data de 14 octombrie 2017.

Reprezentanţii şcolilor din Republica Moldova vor avea întîlniri cu conduceri ale şcolilor careiene  dar vă vom ţine la curent cu toate activităţile derulate în perioada respectivă.

 

Despărţământul  ASTRA Carei

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

One thought on “Municipiul Carei va deveni gazda pentru cea de-a 112-a Adunare Generală a ASTRA

Lasă un răspuns

Next Post

Chris Terhes: "E dezolant sa vezi babuini de la PNL, PMP si USR care repeta aidoma unor maimute fragmente din comunicatul DNA"

Dum sept. 24 , 2017
Chris Terhes: „E dezolant sa vezi babuini de la PNL, PMP si USR care repeta aidoma unor maimute fragmente din comunicatul DNA” Codruta Kovesi si „SRL Coldea” sunt acuzati mai nou ca pe langa distrugerea sistemului de justitie au distrus si o buna parte din clasa politica din Romania, mai […]
Chris Terhes: "E dezolant sa vezi babuini de la PNL, PMP si USR care repeta aidoma unor maimute fragmente din comunicatul DNA"

Poate vă place și:

libris.ro