libris.ro

Clipe emotionante cu ambasadorul Frantei la statuia generalului Berthelot de la IASI

Clipe emotionante cu ambasadorul Frantei la statuia generalului Berthelot de la IASI

Clipe emotionante cu ambasadorul Frantei la statuia generalului Berthelot de la IASI

In cursul zilei de joi, 28 septembrie 2017, o delegatie a Ambasadei Franței in România condusa de doamna ambasador Michele Ramis a intreprins o vizita la Iași. 

Intalnirea cu reprezentantii Primăriei Municipiului Iași de la Palatul Roznovanu a fost precedata de un moment  de reculegere la statuia generalului Berthelot si la stejarul plantat de catre generalul Berthelot, precum si de o scurta ceremonie in cadrul caruia au fost depuse coroane de flori la statuia generalului Henri Mathias Berthelot, din curtea Teatrului Național „Vasile Alecsandri”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Acesta este de altfel un loc deosebit de special, unde si-a anuntat de asemenea vizita si președintele Franței, Emmanuel Macron, dupa ce a primit din partea reprezentantilor Guvernului Romaniei un cadou simbolic, constand dintr-o ramurica pe care erau doua ghinde din stejarul plantat cu 100 de ani in urma de catre generalul Berthelot.

Clipe emotionante cu ambasadorul Frantei la statuia generalului Berthelot de la IASI

„Doamna Ambasador s-a arătat deosebit de emoționată de primirea făcută și de ceremonia depunerii de coroane și a subliniat că Iașul este deosebit de important pentru Ambasada Franței atât în virtutea legăturilor istorice profunde, cât și, mai ales, în virtutea relațiilor prezente, concretizate și în prezența numeroasă a studenților francezi la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” (Iașul fiind al doilea pol ca număr de studenți francezi din România) și în parteneriatului economic franco-român existent deja la Iași și cu premise semnificative de extindere. În acest context, doamna Ambasador i-a mulțumit primarului și pentru implicarea activă în susținerea acțiunilor de promovare a orașelor durabile, inclusiv pentru participarea la dezbaterile organizate de Ambasada Franței pe această temă.”, se arata intr-un comunicat al Primăriei Municipiului Iași

Stejarul generalului Berthelot din IASI
Stejarul generalului Berthelot din IASI

Monumentul dedicat generalului Henri Mathias Berthelot, amplasat in spatele Teatrului National „Vasile Alecsandri” din Iași, se afla chiar la umbra stejarului plantat de catre el insusi cu 100 de ani in urma.

„Este o vizită care ne onorează și datorită faptului că doamna Ambasador este la prima vizită oficială la Iași. Cu Franța avem relații istorice și cred că a fost statul care ne-a sprijinit cel mai mult de-a lungul istoriei. Din punct de vedere economic, cred că suntem într-o zonă favorizată de prezența unor firme franceze puternice, care probabil va crește pe parcursul anilor care vor veni. Noi rămânem deschiși la orice colaborare, cu atât mai mult cu cât avem una din cele mai mari comunități de studenți francezi și putem să legăm relații culturale pe termen lung. Îmi doresc să marcăm împreună cei 100 de ani de la Primul Război Mondial, când s-au făcut pașii pentru Marea Unire”, a declarat primarul Mihai Chirica

Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info