RSS

Un fost judecător: "Obligativita…

Fostul judecător Ton…

O țară în care pedofilii și viol…

Am înmărmurit în urm…

Drepturile și libertățile nu sun…

Am înmărmurit în urm…

Trolii PNL-ului din presa locală…

Simpla exercitare a …

Liberalii, noii bolșevici, la pa…

După stupefianta dec…

După educația sexuală, PNL susți…

Dacă atunci când lib…

Gabriel Apreutesei, candidat la …

Printre cele 16 punc…

Florin Palas merge înainte, în p…

Florin Palas merge î…

Amantlâcurile lui Cosette Chichi…

După ce doar cu jumă…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Ne-am îndeplinit misiunea de a-i înveșmânta pe cei 40 de copii ce merg la biserica ortodoxă păstorită de părintele Mihai, în straie naționale

Print Friendly, PDF & Email

Ne-am îndeplinit misiunea de a-i înveșmânta pe cei 40 de copii ce merg la biserica ortodoxă păstorită de părintele Mihai, în straie naționale.

De Acoperământul Maicii Domnului la Ozun, jud. Covasna ne-am îndeplinit misiunea de a-i înveșmânta pe cei 40 de copii ce merg la biserica ortodoxă păstorită de părintele Mihai, în straie naționale. Micuții enoriași au primit cu această ocazie si cadouri din partea Asociațiunii Astra Despărțământul Covasna-Harghita, Fundației Mihai Viteazul și Asociației de tineret CRIT, organizații conduse de doamnele Maria Crețu-Graur, Maria Peligrad și Florentina Teacă, care au asigurat și pachetele cu alimente de bază pentru sătenii prezenți la parastasul oficiat în memoria ctitorilor bisericii cu hramul Nașterea Maicii Domnului.

Cadourile pentru copii au fost întregite de minunatele borcănele de dulceață și gem oferite de ”Odaia Bună” rânduită de domnul Tiberiu din Târgoviște căruia îi mulțumim încă odată pe această cale.

Calde mulțumiri si doamnei Pavaluca Rely (căreia încă îi suntem datori cu o sumă măricică de bani) pentru confecționarea costumelor naționale si pentru răbdarea de care a dat si dă dovadă.

Bucuria a fost mare la Ozun, fiind prezenți aici atât numeroși români din sat dar si din Sf.Gheorghe, Brasov, Tg. Secuiesc, Mărtănuș, Brețcu, Voinești-Covasna și Iași. Eforturile celor ce au făcut posibilă această lucrare au fost răsplătite din plin de fericirea copiilor ce au simțit această zi într-adevăr ca pe o sărbătoare.

Am subliniat în cuvântul meu de la biserică că aceste costume naționale au venit din partea românilor din toată țara si din diaspora ca un semn de prețuire pentru românii din Ozun ce sunt în credința ortodoxă și vorbesc limba română.

Acestor oameni le-am transmis că nu sunt uitați de noi și că le vom fi aproape și la bine dar și la greu, că firele neamului ce ne leagă nu vor putea fi rupte, acesta fiind mesajul pe care l-am dus si-l vom duce peste tot pe unde am fost si vom fi.

Lacrima ultimilor români din Vârghiș va fi ștearsă de pe obraz de copiii ce vor veni în curând la ei îmbrăcați în hainele Neamului, căci suntem același lut binecuvântat de Sfântul Apostol Andrei, iar când un frate plânge, un altul vine către el să-l mângâie, iar când un frate nu-și mai poate face cruce, un altul vine să-i ridice mâna spre frunte, În Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Amin.

Autor/Foto: Mihai TîrnoveanuSite-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info