libris.ro

Ne-am îndeplinit misiunea de a-i înveșmânta pe cei 40 de copii ce merg la biserica ortodoxă păstorită de părintele Mihai, în straie naționale

Ne-am îndeplinit misiunea de a-i înveșmânta pe cei 40 de copii ce merg la biserica ortodoxă păstorită de părintele Mihai, în straie naționale

Ne-am îndeplinit misiunea de a-i înveșmânta pe cei 40 de copii ce merg la biserica ortodoxă păstorită de părintele Mihai, în straie naționale.

De Acoperământul Maicii Domnului la Ozun, jud. Covasna ne-am îndeplinit misiunea de a-i înveșmânta pe cei 40 de copii ce merg la biserica ortodoxă păstorită de părintele Mihai, în straie naționale. Micuții enoriași au primit cu această ocazie si cadouri din partea Asociațiunii Astra Despărțământul Covasna-Harghita, Fundației Mihai Viteazul și Asociației de tineret CRIT, organizații conduse de doamnele Maria Crețu-Graur, Maria Peligrad și Florentina Teacă, care au asigurat și pachetele cu alimente de bază pentru sătenii prezenți la parastasul oficiat în memoria ctitorilor bisericii cu hramul Nașterea Maicii Domnului.

Cadourile pentru copii au fost întregite de minunatele borcănele de dulceață și gem oferite de ”Odaia Bună” rânduită de domnul Tiberiu din Târgoviște căruia îi mulțumim încă odată pe această cale.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Calde mulțumiri si doamnei Pavaluca Rely (căreia încă îi suntem datori cu o sumă măricică de bani) pentru confecționarea costumelor naționale si pentru răbdarea de care a dat si dă dovadă.

Bucuria a fost mare la Ozun, fiind prezenți aici atât numeroși români din sat dar si din Sf.Gheorghe, Brasov, Tg. Secuiesc, Mărtănuș, Brețcu, Voinești-Covasna și Iași. Eforturile celor ce au făcut posibilă această lucrare au fost răsplătite din plin de fericirea copiilor ce au simțit această zi într-adevăr ca pe o sărbătoare.

Am subliniat în cuvântul meu de la biserică că aceste costume naționale au venit din partea românilor din toată țara si din diaspora ca un semn de prețuire pentru românii din Ozun ce sunt în credința ortodoxă și vorbesc limba română.

Acestor oameni le-am transmis că nu sunt uitați de noi și că le vom fi aproape și la bine dar și la greu, că firele neamului ce ne leagă nu vor putea fi rupte, acesta fiind mesajul pe care l-am dus si-l vom duce peste tot pe unde am fost si vom fi.

Lacrima ultimilor români din Vârghiș va fi ștearsă de pe obraz de copiii ce vor veni în curând la ei îmbrăcați în hainele Neamului, căci suntem același lut binecuvântat de Sfântul Apostol Andrei, iar când un frate plânge, un altul vine către el să-l mângâie, iar când un frate nu-și mai poate face cruce, un altul vine să-i ridice mâna spre frunte, În Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Amin.

Autor/Foto: Mihai Tîrnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info