Uleiurile vegetale dau un imbold de creștere indicelui FAO pentru prețurile alimentelor

Uleiurile vegetale dau un imbold de creștere indicelui FAO pentru prețurile alimentelor.

Prețurile globale ale alimentelor au crescut ușor în luna septembrie, deoarece prețurile mai ferme la uleiurile vegetale și într-o măsură mai mică cele la produsele lactate au compensat scăderea prețurilor la boabele de cereale de uz curent.

Indicele FAO pentru prețurile alimentelor a înregistrat  o valoare  medie  de  178,4 pentru luna septembrie, în creștere cu 0,8 la sută față de luna august, marcând o creștere de 4,3 la sută față de anul precedent.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Indicele FAO pentru prețurile alimentelor măsoară schimbările lunare la prețurile internaționale pentru un coș de produse alimentare.

Indicele FAO pentru prețurile la uleiurile vegetale a crescut cu 4,6%, determinat în principal de uleiul de palmier, deși au crescut de asemenea și valorile pentru uleiurile de soia, rapiță și floarea-soarelui. 

Indicele FAO pentru prețurile la produsele lactate a crescut cu 2,1% față de luna august, determinat de prețurile untului și a brânzeturilor, într-o perioadă cu o ofertă limitată de aprovizionare în Australia, Noua Zeelandă și în Uniunea Europeană. Prețurile la carne au rămas în general neschimbate.

Indicele FAO pentru prețurile la cereale a scăzut cu 1,0%, deoarece cotațiile la porumb și  grâu au scăzut în concordanță cu perspectivele puternice de aprovizionare și de recoltare. FAO se așteaptă ca sezonul de cultivare actual să producă o recoltă record de cereale la nivel mondial.

Indicele FAO pentru prețurile la zahăr a rămas neschimbat pentru această lună, însă a fost cu aproximativ 33% mai mic decât cel înregistrat în anul precedent – un declin datorat unei supra aprovizionări a piețelor mondiale și unei încetiniri a cererii.

  Proviziile de cereale se îndreaptă spre un nou record

FAO și-a actualizat previziunile globale privind producția de cereale pentru anul 2017, ridicată acum la 2 612 milioane de tone, sau aproape 7 milioane de tone peste nivelul înregistrat în 2016, potrivit Raportului privind cererea și oferta de cereale, publicat tot astăzi.Previziunile din septembrie au fost actualizate datorită tendințelor robuste de producție a grâului în UE și în Federația Rusă, precum și a producției de porumb așteptată în China și Statele Unite ale Americii.

În prezent, FAO prognozează 750,1 milioane de tone de grâu care urmează să fie recoltate în 2017 și 1 361 milioane de tone de cereale grosiere, precum și 500,7 milioane de tone de orez, ușor în scădere față de prognoza anterioară, dar aproape de producția record din ultimul an.

Noua prognoză a FAO indică un nou nivel maxim de 720,5 milioane de tone la stocurile de cereale mondiale până la sfârșitul anotimpurilor în 2018. Acest lucru ar duce rata stocurilor de cereale – un indicator al probabilității de orientare a prețurilor – la 27%, mult peste nivelul minim istoric de 20% înregistrat cu exact un deceniu în urmă.

Rata pentru grâu este chiar mai mare – 34,6% datorită creșterii semnificative a stocurilor în China și Rusia.

Comerțul mondial cu cereale va crește ușor în cursul anului, ajungând la 403 milioane de tone, un nou record, condus de importuri mult mai mari de porumb de către China, UE și Republica Islamică Iran. În timp ce Rusia își va consolida rolul de cel mai mare exportator de grâu din lume, se așteaptă ca Argentina și Brazilia să fie principalii beneficiari ai expansiunii proiectate în comerțul mondial cu cereale grosiere.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Putin nauciti, cei de la Bruxelles isi revin si anunta: o Catalonie independenta va fi afara din UE!

vin oct. 6 , 2017
Putin nauciti, cei de la Bruxelles isi revin si anunta: o Catalonie independenta va fi afara din UE!  Pierre Moscovici, comisar european pentru afaceri economice și financiare, a afirmat ca in cazul in care isi va declara independenta fata de Spania, Catalonia „nu va fi membră a Uniunii Europene”,  relatează AFP, […]
Putin nauciti, cei de la Bruxelles isi revin si anunta: O Catalonie independenta va fi afara din UE!, Foto Twitter.com

Poate vă place și:

libris.ro