RSS

PENTRU NADĂȘ ESTE VREMEA RUGĂCIU…

PENTRU NADĂȘ ESTE VRE…

Tabara "anticoruptie" isi trimit…

Tabara "anticoruptie"…

Capat de linie! Fostul presedint…

Capat de linie! Fostu…

Intrebare socanta pentru Augusti…

Intrebare socanta pen…

Asa zisa "presa internationala" …

Asa zisa "presa inter…

Orasul Iași sărbătorește 120 de …

Orasul Iași sărbătore…

Gheorghe Piperea: "Am vazut la T…

Gheorghe Piperea: "Am…

Ne întoarcem la Vârghiș și la Do…

Ne întoarcem la Vârgh…

Presa sarba scrie despre Unirea …

Presa sarba scrie des…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+

zenda.ro
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Uleiurile vegetale dau un imbold de creștere indicelui FAO pentru prețurile alimentelor

Uleiurile vegetale dau un imbold de creștere indicelui FAO pentru prețurile alimentelor.

Prețurile globale ale alimentelor au crescut ușor în luna septembrie, deoarece prețurile mai ferme la uleiurile vegetale și într-o măsură mai mică cele la produsele lactate au compensat scăderea prețurilor la boabele de cereale de uz curent.

Indicele FAO pentru prețurile alimentelor a înregistrat  o valoare  medie  de  178,4 pentru luna septembrie, în creștere cu 0,8 la sută față de luna august, marcând o creștere de 4,3 la sută față de anul precedent.

Indicele FAO pentru prețurile alimentelor măsoară schimbările lunare la prețurile internaționale pentru un coș de produse alimentare.

Indicele FAO pentru prețurile la uleiurile vegetale a crescut cu 4,6%, determinat în principal de uleiul de palmier, deși au crescut de asemenea și valorile pentru uleiurile de soia, rapiță și floarea-soarelui. 

Indicele FAO pentru prețurile la produsele lactate a crescut cu 2,1% față de luna august, determinat de prețurile untului și a brânzeturilor, într-o perioadă cu o ofertă limitată de aprovizionare în Australia, Noua Zeelandă și în Uniunea Europeană. Prețurile la carne au rămas în general neschimbate.

Indicele FAO pentru prețurile la cereale a scăzut cu 1,0%, deoarece cotațiile la porumb și  grâu au scăzut în concordanță cu perspectivele puternice de aprovizionare și de recoltare. FAO se așteaptă ca sezonul de cultivare actual să producă o recoltă record de cereale la nivel mondial.

Indicele FAO pentru prețurile la zahăr a rămas neschimbat pentru această lună, însă a fost cu aproximativ 33% mai mic decât cel înregistrat în anul precedent – un declin datorat unei supra aprovizionări a piețelor mondiale și unei încetiniri a cererii.

  Proviziile de cereale se îndreaptă spre un nou record

FAO și-a actualizat previziunile globale privind producția de cereale pentru anul 2017, ridicată acum la 2 612 milioane de tone, sau aproape 7 milioane de tone peste nivelul înregistrat în 2016, potrivit Raportului privind cererea și oferta de cereale, publicat tot astăzi.Previziunile din septembrie au fost actualizate datorită tendințelor robuste de producție a grâului în UE și în Federația Rusă, precum și a producției de porumb așteptată în China și Statele Unite ale Americii.

În prezent, FAO prognozează 750,1 milioane de tone de grâu care urmează să fie recoltate în 2017 și 1 361 milioane de tone de cereale grosiere, precum și 500,7 milioane de tone de orez, ușor în scădere față de prognoza anterioară, dar aproape de producția record din ultimul an.

Noua prognoză a FAO indică un nou nivel maxim de 720,5 milioane de tone la stocurile de cereale mondiale până la sfârșitul anotimpurilor în 2018. Acest lucru ar duce rata stocurilor de cereale – un indicator al probabilității de orientare a prețurilor – la 27%, mult peste nivelul minim istoric de 20% înregistrat cu exact un deceniu în urmă.

Rata pentru grâu este chiar mai mare – 34,6% datorită creșterii semnificative a stocurilor în China și Rusia.

Comerțul mondial cu cereale va crește ușor în cursul anului, ajungând la 403 milioane de tone, un nou record, condus de importuri mult mai mari de porumb de către China, UE și Republica Islamică Iran. În timp ce Rusia își va consolida rolul de cel mai mare exportator de grâu din lume, se așteaptă ca Argentina și Brazilia să fie principalii beneficiari ai expansiunii proiectate în comerțul mondial cu cereale grosiere.


Articolele publicate de catre Glasul.info pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si numai cu citarea sursei prin link activ. Abaterile de la aceasta regula constituie incalcarea legii privind drepturile de autor.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!

loading...Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...
Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline
Citește articolul precedent:
Placă comemorativă în zona unde s-a aflat ghetoul Iris . 9 iunie 1944 Cluj - Ultimul tren cu evrei pe care armata horthysta il trimitea in lagarele naziste ale mortii
Comunitatea evreiasca: “Partidul U.D.M.R. se pare că are puteri nelimitate la Cluj”. O carte despre crimele ungurilor impotriva evreilor din Ardeal a fost boicotata iar o jurnalista a fost data afara de la TVR la presiunile UDMR

Comunitatea evreiasca: "Partidul U.D.M.R. se pare că are puteri nelimitate la Cluj". O carte despre crimele ungurilor impotriva evreilor din...

Închide