Recenzie de carte: “Cărticica de Rugăciune a Creştinului Daco-Român”, de Gabriel Gherasim

Recenzie de carte: “Cărticica de Rugăciune a Creştinului Daco-Român”, de Gabriel Gherasim. 

Unul dintre colaboratorii Glasul.info, scriitorul Gabriel Gherasim, a publicat recent o carte care ni se pare cel putin interesanta, mai ales prin scopul declarat de catre autorul acesteia.

Trebuie sa recunoastem ca initiativa scriitorului Gabriel Gherasim ne-a luat putin prin surprindere, dar nicidecum intr-un mod in care sa ne displaca. Gasim in carte exprimate atat un pic din nostalgiile autorului fata de Patrie, cat si unele dintre trairile sale sufletesti, mai cu seama dintre cele legate de martirii inchisorilor comuniste.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Dupa cum spune chiar insusi autorul, cartea este “un modest omagiu adus de autor atât Ţării Noastre, pe bine meritat chemata Grădina Maicii Domnului, cât şi esenţei celei mai curajoase ale sufletului nostru, precum Sfântul Ştefan Cel Mare, cel bine meritat chemat, Atletul Lui Cristos.”

Bun regasit,
La 100 de ani, in luna aceasta, de la fondarea celui mai virulent si satanist sistem de genocid al maselor, comunismul, va rog sa considerati spre publicare Carticica din Atasament, si sa adaugati linkul de mai jos, ca un modest omagiu adus martirilor persecutiilor comuniste din Romania.
Cu multumiri anticipate,

Gabriel Gherasim

www.youtube.com/watch?v=xA1D1yqe84I

“, ne-a transmis Gabriel Gherasim prin intermediul unui mesaj primit pe adresa de email a redactiei.

Recenzie de carte: “Cărticica de Rugăciune a Creştinului Daco-Român”, de Gabriel Gherasim

Rugăciunea este modul singular al creştinului de a intra în contact direct cu Creatorul.În lumea frenetică de azi, rugăciunea poate fi spusă şi în biserică, dar şi în autobuz şi în zile de odihnă, dar şi în zile de lucru.

Cu privire la mediul zgomotos şi aglomerat al drumului înspre şi dinspre lucru, s-a ivit necesitatea unui text portabil, care să însumeze puterea rugăciunii, într-un timp relativ scurt, astfel încât, credinciosul să poată intra în comuniune cu Dumnezeu, în timp ce merge înspre destinaţia sa.

Cărticica de Rugăciune a Creştinului Daco-Român, propune un text de rugăciuni ale bisericii milenare creştine daco-române, unde pe lângă comuniunea cu Creatorul
Universului, bine- credincioşii pot să intre în contact şi să apeleze şi la înaintaşii lor.

Asta pentru că puterea rugăciunii se extinde peste veacuri şi uneşte sufletele vrednice creştine ale înaintaşilor noştri, atât cu noi, cât şi cu generaţiile viitoare ale poporului nostru.

De asemenea, prin comemorarea în rugăciune a înaintaşilor noştri, facem un act de dreptate în readucerea în conştiinţa noastră, a tuturor sufletelor creştine daco-romane, care, de la Martirii Brâncoveni, la Martirii închisorilor comuniste, au rămas fideli poporului şi sufletului creştin daco-român.

Textul propus este un modest omagiu adus de autor atât Ţării Noastre, pe bine meritat chemata Grădina Maicii Domnului, cât şi esenţei celei mai curajoase ale sufletului nostru, precum Sfântul Ştefan Cel Mare, cel bine meritat chemat, Atletul Lui Cristos.

Un cuvânt aparte trebuie de spus şi pentru poporul daco-român de la sud de Dunăre, care din Cartierul Valah al lui Constantinopole, până la ciobanii aromâni de pe muntele Athos, munţii Haemus, Munţii Pind şi de-a lungul peninsulei balcanice, au fost şi au rămas model de curaj, de abnegaţie, de inspiraţie şi de civilizaţie creştină şi daco-română, de la care trebuie să învăţăm mereu şi pe care trebuie să-l continuăm, înspre perpetuarea şi înflorirea bisericii strămoşeşti creştine în Dacia, România.

Rugaciunile pot fi spuse individual sau în grup.Această cărticică se doreşte a fi o colecţie de rugăciuni ecumenice, unde toţi creştinii daco-români pot participa în
spiritul agapei creştine naţionale şi universale.

Gabriel Gherasim
Crăciun 2015
New-York

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

8 octombrie 1434: cea mai veche atestare scrisă a Curții domnești din Iași, datând din vremea lui Alexandru cel Bun

Dum oct. 8 , 2017
8 octombrie 1434: cea mai veche atestare scrisă a Curții domnești din Iași, datând din vremea lui Alexandru cel Bun. Incepand cu secolul al XV-lea, domnitorii Moldovei au inceput sa construiasca curti domnesti in principalele orase ale tarii. Asa se face ca de-a lungul istoriei, odata cu schimbarea domnitorului din […]
8 octombrie 1434: cea mai veche atestare scrisă a Curții domnești din Iași, datând din vremea lui Alexandru cel Bun, Foto: Fandel Mihai

Poate vă place și:

libris.ro