RSS

Inaugurare care îndeamnă la neui…

Inaugurare care îndea…

De ce nu avem autostrăzi? De mil…

Da! Asta ne spune un …

Naționaliștii români avertizează…

Naționaliștii români …

După ce francezii au fost avanga…

După ce francezii au …

Asalt împotriva valorilor conser…

Asalt împotriva valor…

Pledoarie a unui deputat pentru …

Pledoarie a unui depu…

O nouă hemoragie dinspre PNL spr…

O nouă hemoragie dins…

Deputatul UDMR Attila Korodi: "P…

Deputatul UDMR Attila…

Ministerul Culturii a elaborat p…

Ministerul Culturii a…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Din nou la Vârghiș cu echipa Frăției Ortodoxe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe

Print Friendly, PDF & Email

Din nou la Vârghiș cu echipa Frăției Ortodoxe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe

Români dintr-o bucată. Erau cu toții convinsi că va ploua conform tuturor prognozelor dar cu toate astea nu a lipsit niciunul de la muncă: peste două tone de pietriș pus pe drumul desfundat ce duce spre biserică, pavat cu piatră soclul Troiței ce va fi înălțată pe 22 octombrie, curățenie în curtea bisericii.

Mai sus de noi, după o șoaptă de pădure erau strămoșii. Nea Gheorghe ni i-a arătat. Din pământ răsăreau câteva pietre de mormânt cu cruce si nume românesc. Era cimitirul vechi de sute de ani, aflat într-o poiană de la marginea satului, părăsit de mult timp.

Câtă viață era acolo sub pământ…”când vin aici nu mai sunt sângur, îs toți românii aci” spuse cu o sclipire aparte în ochi nea Gheorghe, unul dintre ultimii români ai satului. Cu mâinile ca de uriaș râcâia cu disperare muschiul vechi de pe cruci, vrând să-mi arate, să-mi strige că ei au fost mulți aici cândva.

Din nou la Vârghiș cu echipa Frăției Ortodoxe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe

Ne-am întors la biserică unde ne aștepta mormanul de pietriș pregătit pentru drum și ne-am apucat din nou de lucru. Nu a mai tras clopotul românul nostru, în schimb a apucat cu îndârjire lopata si a înfipt-o fără să mai scoată niciun cuvânt, până la prăsele-n movilă. Împrăștia cât zece pietrișul pe drum, dar nouă ni s-a părut că vrea să dezgroape ceva…

Vom răsări Troiță, Icoană și Cântec la Vârghiș, în 22 octombrie… ”Cu noi este Dumnezeu! Intelegeti, neamuri si va plecati, Căci cu noi este Dumnezeu!
Auziti pana la marginile pamantului…”

Autor/Foto: Mihai Tîrnoveanu


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!loading...

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

Activitatea noastră poate fi susținută și îmbunătățită prin finanțarea acțiunilor pe care le desfășurăm. Dacă apreciați ceea ce facem și ce încercăm să facem și pe viitor, puteți contribui prin donații:
Cont in LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
Cont in EURO: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22

Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti sumaComentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline