fbpx

RSS
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

De ce ne sunt indepartate, batjocorite si ascunse monumentele eroilor in propria noastra tara? Cat va mai ramane Monumentul Ostaşului Român din Carei înconjurat de o perdea forestieră de 9 m?

Print Friendly, PDF & Email

De ce ne sunt indepartate, batjocorite si ascunse monumentele eroilor in propria noastra tara? Cat va mai ramane Monumentul Ostaşului Român din Carei înconjurat de o perdea forestieră de 9 m?

Dupa ce in mai multe locuri din tara s-au dus adevarate razboaie propagandistice pentru indepartarea unor monumente cu insemnatate istorica si culturala pentru neamul romanesc, fi sub pretextul restaurarii, sau alte pretexte de ordin ideologic, pentru ca apoi sa fi amplasate pe locul lor monumente inchinate unor alogeni care nu au nimic de-a face cu romanismul, dupa ce in multe locuri s-au schimbat denumirile strazilor, institutiilor publice sau ale altor obiective sociale si culturale, iar unele monumente romanesti au fost fie batjocorite sau vandalizate, ultima metoda inventata de a ne sterge trecutul este incercarea ascunderii monumentelor romanesti.

De ce ne sunt indepartate, batjocorite si ascunse monumentele eroilor in propria noastra tara? Cat va mai ramane Monumentul Ostaşului Român din Carei înconjurat de o perdea forestieră de 9 m?

Fie ca este vorba de a ascunde statuia lui Mihai Viteazul de la Sfantu Gheorghe dupa o colina artificiala uriasa, sau de o perdeaua forestieră inalta de 9 m care sa acopere vizibilitatea Monumentului Ostaşului Român din Carei, edilii UDMR-isti sunt foarte inventivi atunci cand trebuie sa actioneze impotriva valorilor istorice, culturale si spirituale romanesti.

De ce ne sunt indepartate, batjocorite si ascunse monumentele eroilor in propria noastra tara? Cat va mai ramane Monumentul Ostaşului Român din Carei înconjurat de o perdeaua forestieră de 9 m?, Foto: BuletindeCarei.ro

De ce ne sunt indepartate, batjocorite si ascunse monumentele eroilor in propria noastra tara? Cat va mai ramane Monumentul Ostaşului Român din Carei înconjurat de o perdea forestieră de 9 m?, Foto: BuletindeCarei.ro

09 Octombrie 2017, BuletindeCarei.ro: “Pregătiri pentru Ziua Armatei Române la Carei şi Satu Mare. Monumentul Ostaşului Român din Carei rămâne înconjurat de perdeaua forestieră de 9 m?

“Astăzi, 09.10.2017, prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip alături de subprefectul Alttfater Tamás au avut o primă întâlnire tehnică cu reprezentanţii Diviziei 4 Infanterie “Gemina” Cluj Napoca şi reprezentanţii Garnizoanei Satu Mare privind organizarea manifestărilor dedicate zilei de 25 octombrie, Ziua Armatei României, care vor avea loc la Satu Mare şi Carei.

În cadrul acestei prime întâlniri s-au  stabilit o parte dintre aspectele organizatorice urmând ca luni, 16 octombrie să aibă loc o nouă întâlnire pe această temă într-o formulă lărgită ( instituţii subordonate M.A.I şi autorităţi locale) în urma căreia va fi stabilit şi programul  manifestărilor.

Se pare că şi în acest an manifestările de Ziua Armatei de la Carei de la Monumentul Ostaşului Român vor putea fi urmărite doar de către cei care vor avea loc strict în faţa lui. Pădurea  de tuia cu care este înconjurat nu permite niciun fel de vizibilitate pentru cei care stau în lateral. 

Monumentul Ostaşului Român din Carei este încadrat la categoria monumente de for public şi potrivit Legii 120 din 2006 trebuie pus în valoare de administraţia locală pe raza căreia este amplasat.”, scrie BuletindeCarei.ro

Nota noastra: In loc sa fie fericiti ca sunt liberi in Romania sa-si desfasoare orice activitati culturale, comemorative sau de alta natura, sovinii de la UDMR actioneaza constant si sistematic impotriva oricarei manifestari culturale sau nationale romanesti, iar asta tinde deja sa devina un obicei bine impamantenit prin aproape toate “parohiile” pastorite de catre UDMR-isti.

Ca si amplasarea monumentului celor 13 infami generali de la Arad si omagierea acelor criminali, este o adevrata rusine si masura primarului din Carei de a planta o perdea forestiera inalta de 9 metri care sa obtureze vizibilitatea asupra unui monument istoric romanesc, Monumentul Ostaşului Român din Carei . 

 

 


Comentarii

comentarii

Susține presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

piatraonline.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info