De ce ne sunt indepartate, batjocorite si ascunse monumentele eroilor in propria noastra tara? Cat va mai ramane Monumentul Ostaşului Român din Carei înconjurat de o perdea forestieră de 9 m?

De ce ne sunt indepartate, batjocorite si ascunse monumentele eroilor in propria noastra tara? Cat va mai ramane Monumentul Ostaşului Român din Carei înconjurat de o perdea forestieră de 9 m?

Dupa ce in mai multe locuri din tara s-au dus adevarate razboaie propagandistice pentru indepartarea unor monumente cu insemnatate istorica si culturala pentru neamul romanesc, fi sub pretextul restaurarii, sau alte pretexte de ordin ideologic, pentru ca apoi sa fi amplasate pe locul lor monumente inchinate unor alogeni care nu au nimic de-a face cu romanismul, dupa ce in multe locuri s-au schimbat denumirile strazilor, institutiilor publice sau ale altor obiective sociale si culturale, iar unele monumente romanesti au fost fie batjocorite sau vandalizate, ultima metoda inventata de a ne sterge trecutul este incercarea ascunderii monumentelor romanesti.

De ce ne sunt indepartate, batjocorite si ascunse monumentele eroilor in propria noastra tara? Cat va mai ramane Monumentul Ostaşului Român din Carei înconjurat de o perdea forestieră de 9 m?

Fie ca este vorba de a ascunde statuia lui Mihai Viteazul de la Sfantu Gheorghe dupa o colina artificiala uriasa, sau de o perdeaua forestieră inalta de 9 m care sa acopere vizibilitatea Monumentului Ostaşului Român din Carei, edilii UDMR-isti sunt foarte inventivi atunci cand trebuie sa actioneze impotriva valorilor istorice, culturale si spirituale romanesti.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net
De ce ne sunt indepartate, batjocorite si ascunse monumentele eroilor in propria noastra tara? Cat va mai ramane Monumentul Ostaşului Român din Carei înconjurat de o perdeaua forestieră de 9 m?, Foto: BuletindeCarei.ro
De ce ne sunt indepartate, batjocorite si ascunse monumentele eroilor in propria noastra tara? Cat va mai ramane Monumentul Ostaşului Român din Carei înconjurat de o perdea forestieră de 9 m?, Foto: BuletindeCarei.ro

09 Octombrie 2017, BuletindeCarei.ro: „Pregătiri pentru Ziua Armatei Române la Carei şi Satu Mare. Monumentul Ostaşului Român din Carei rămâne înconjurat de perdeaua forestieră de 9 m?

„Astăzi, 09.10.2017, prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip alături de subprefectul Alttfater Tamás au avut o primă întâlnire tehnică cu reprezentanţii Diviziei 4 Infanterie “Gemina” Cluj Napoca şi reprezentanţii Garnizoanei Satu Mare privind organizarea manifestărilor dedicate zilei de 25 octombrie, Ziua Armatei României, care vor avea loc la Satu Mare şi Carei.

În cadrul acestei prime întâlniri s-au  stabilit o parte dintre aspectele organizatorice urmând ca luni, 16 octombrie să aibă loc o nouă întâlnire pe această temă într-o formulă lărgită ( instituţii subordonate M.A.I şi autorităţi locale) în urma căreia va fi stabilit şi programul  manifestărilor.

Se pare că şi în acest an manifestările de Ziua Armatei de la Carei de la Monumentul Ostaşului Român vor putea fi urmărite doar de către cei care vor avea loc strict în faţa lui. Pădurea  de tuia cu care este înconjurat nu permite niciun fel de vizibilitate pentru cei care stau în lateral. 

Monumentul Ostaşului Român din Carei este încadrat la categoria monumente de for public şi potrivit Legii 120 din 2006 trebuie pus în valoare de administraţia locală pe raza căreia este amplasat.”, scrie BuletindeCarei.ro

Nota noastra: In loc sa fie fericiti ca sunt liberi in Romania sa-si desfasoare orice activitati culturale, comemorative sau de alta natura, sovinii de la UDMR actioneaza constant si sistematic impotriva oricarei manifestari culturale sau nationale romanesti, iar asta tinde deja sa devina un obicei bine impamantenit prin aproape toate „parohiile” pastorite de catre UDMR-isti.

Ca si amplasarea monumentului celor 13 infami generali de la Arad si omagierea acelor criminali, este o adevrata rusine si masura primarului din Carei de a planta o perdea forestiera inalta de 9 metri care sa obtureze vizibilitatea asupra unui monument istoric romanesc, Monumentul Ostaşului Român din Carei . 

 

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

La 10 octombrie 732 o armată a francilor condusă de Carol Martel respingea invazia musulmana. Acum insa, Europa o accepta cu bratele deschise?

mar oct. 10 , 2017
La 10 octombrie 732 o armată a francilor condusă de Carol Martel respingea invazia musulmana. Francii si burgunzii si-au dat viata in bătălia de la Tours pentru a opri invazia musulmana spre inima Europei, protejand crestinatatea de valul necrutator al armatelor islamice. Acum insa, Europa o accepta cu bratele deschise? Cu […]
La 10 octombrie 732 armată a francilor condusă de Carol Martel respingea invazia musulmana. Acum insa, Europa o accepta cu bratele deschise

Poate vă place și:

libris.ro