Președinta Ungariei nu a avut discurs tradus la Carei, un oraș din România

Agitație mare în presa maghiară și în cea aservită primarului evazionist de la Carei, datornicul la bugetul de stat, Kovacs, președintele UDMR. Reprezentanții UDMR nu vor să respecte legislația românească și atunci când sunt prinși asupra faptei se victimizează iar cei care demască ilegalitățile lor sunt etichetați ca fiind antimaghiari. Nu a scăpat nici Jandarmeria Română de elucubrațiile lor.

Așa au procedat și în 12 aprilie 2023 atunci când au organizat o dezvelire de grup statuar fără a deține avize legale. Au invitat și președinta Ungariei precum și un vicepremier pentru a le gira ilegalitatea.

În goana lor după senzațional dar mai ales după împlântarea în orașele României din partea de nord-vest a așa zisei superiorități față de români, primarul UDMR din Carei și cei implicați în organizarea ilegalităților din 12 aprilie 2023 au omis să asigure traducerea în limba română atât a discursului președintei Ungariei cât  și a prezentării invitaților sau a alocuțiunilor celor doi episcopi.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Aceasta este atitudinea unui primar din România față de localnici. E drept că nu este careian și nici nu mai stă în oraș de 2 ani de zile dar a fost investit ca primar al întregii comunități nu doar al maghiarilor.  Ajunge doar să priviți plăcile negre cu care au fost înlocuite cele oficiale de pe clădirea Primăriei Carei pentru a vă da seama de sentimentele primarului față de statul român.

Obișnuiți cu temenele și cu atitudine servile, gruparea de udemeriști și invitații lor au rămas total șocați de faptul că românii au reacționat, că românii le-au cerut limba română în discursuri, limba română și la muzica ambientală de dinaintea orei de începere a manifestării ilegale.

Un lucru este cert și nu poate fi contestat: la  o manifestare pe domeniul public din Carei, fie ea și ilegală, nu s-a asigurat traducerea în limba română pentru toate discursurile rostite, nu s-a asigurat  și muzică ambientală românească.  Organizatorii chiar au crezut că pot umili și sfida la nesfârșit românii.

Dar  orice  învăț are  și dezvăț.

Pentru conformitate, Limba Română este limba oficială în România.

Daniela Ciută

PS.

Mulțumesc cameramanului de la Duna Tv pentru cadrele constante.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

27 Aprilie 1571: Încălcând clauzele actului din 1566, Poarta Otomană ordonă dietei să-l "aleagă" principe al Transilvaniei pe Ștefan Báthory

joi apr. 27 , 2023
Ștefan Báthory a fost o figură istorică interesantă, reușind să ajungă atât principe al Transilvaniei între 1571-1575, cât și rege al Poloniei din 1575 până la moartea sa în 1586. De numele său se leagă cele mai negre amintiri ale moscoviților, Ștefan Báthory reușind să profite de dezbinarea rușilor și […]
27 Aprilie 1571: Încălcând clauzele actului din 1566, Poarta Otomană ordonă dietei să-l "aleagă" principe al Transilvaniei pe Ștefan Báthory

Poate vă place și:

libris.ro