Cetateni extracomunitari cu documente de identitate româneşti false, depistati la controlul de la frontiera

Cetateni extracomunitari cu documente de identitate româneşti false, depistati la controlul de la frontiera 

În cursul acestui an, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit la controlul de frontieră 59 cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor româneşti ce s-au dovedit a fi false. 

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat in luna octombrie, când poliţiştii de frontieră au descoperit aproximativ 30 astfel de documente.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Cazurile au fost înregistrate la Albiţa şi Sculeni, în baza unor analize de risc pe linia migrației ilegale (prin fraudă documentară), poliţiştii de frontieră descoperind cărţile de identitate româneşti false, care urmau să fie folosite de către cetăţeni din R. Moldova pentru a ocupa locuri de muncă în străinatate.

Documentele false au fost depistate asupra unor cetăţeni din Republica Moldova, dar au fost înregistrate şi cazuri în care au fost implicate persoane cu cetăţenie română, cu vârste cuprinse între 19 şi 52 de ani.

Ca “modus operandi”, persoanele depistate la controlul de frontieră cu astfel de documente false au declarat că le-au achiziţionat de pe teritoriul Republicii Moldova, plătind sume cuprinse între 50 şi 500 euro. După achiziţionarea cărţilor de identitate false, cetăţenii intenţionau să ajungă în state din Uniunea Europeană cu scopul de a-şi găsi locuri de muncă.

Pentru a nu fi depistate la controlul de frontieră, persoanele în cauză se legitimau cu documentele personale, valabile, iar cele false erau ascunse în borsete, portofele, în buzunarele hainelor cu care erau îmbrăcate, dar şi lipite pe corpîn încălţăminteîn husa unui telefon mobil şi a unei tablete prinsă în plafon şi folosită pentru a viziona filme pe timpul călătoriei.

În momentul depistării persoanelor care au recurs la astfel de metode, poliţiştii de frontieră le-au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor comise: fals material în înscrisuri oficiale sau complicitate la săvârşirea acestei infracţiuni etc.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi va continua să întreprindă măsuri ferme, în zona de competenţă, în vederea depistării persoanelor ce uzitează de documente false de călătorie şi luării măsurilor legale ce se impun împotriva acestora.

 

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Actiune umanitara: se fac eforturi pentru repatrierea unei romance care a murit in Marea Britanie

Dum oct. 29 , 2017
Actiune umanitara: se fac eforturi pentru repatrierea unei romance care a murit in Marea Britanie O româncă de 43 de ani, mama a 4 copii, a murit in Anglia din cauza unei infectii in sange provocata de o simpla taietura la mana, dandu-si ultima suflare la spitalul din Barnsley. Apropiatii si familia […]
Actiune umanitara: se fac eforturi pentru repatrierea unei romance care a murit in Marea Britanie, Foto: facebook.com/erzsebet.balla.31

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro