S-au împlinit 100 de ani de la e…

Aproape de sfârșitul…

Avocatul Dan Chitic: De azi, USR…

În urma unei plânger…

Constantin Codreanu: Peste 1.000…

1.075 de basarabeni …

Fostul deținut politic Marin Ian…

Fostul deținut polit…

Liviu Pleșoianu: De mai mult de …

Odată cu izbucnirea …

Marian Munteanu: "Pseudo-diziden…

"Când corabia e în p…

Tudor - Tim Ionescu: "Sper că in…

"Dacă se retrage as…

Klaus Iohannis: „În România avem…

"Iohannis: „În Român…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Cetateni extracomunitari cu documente de identitate româneşti false, depistati la controlul de la frontiera

Print Friendly, PDF & Email

Cetateni extracomunitari cu documente de identitate româneşti false, depistati la controlul de la frontiera 

În cursul acestui an, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit la controlul de frontieră 59 cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor româneşti ce s-au dovedit a fi false. 

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat in luna octombrie, când poliţiştii de frontieră au descoperit aproximativ 30 astfel de documente.

Cazurile au fost înregistrate la Albiţa şi Sculeni, în baza unor analize de risc pe linia migrației ilegale (prin fraudă documentară), poliţiştii de frontieră descoperind cărţile de identitate româneşti false, care urmau să fie folosite de către cetăţeni din R. Moldova pentru a ocupa locuri de muncă în străinatate.

Documentele false au fost depistate asupra unor cetăţeni din Republica Moldova, dar au fost înregistrate şi cazuri în care au fost implicate persoane cu cetăţenie română, cu vârste cuprinse între 19 şi 52 de ani.

Ca “modus operandi”, persoanele depistate la controlul de frontieră cu astfel de documente false au declarat că le-au achiziţionat de pe teritoriul Republicii Moldova, plătind sume cuprinse între 50 şi 500 euro. După achiziţionarea cărţilor de identitate false, cetăţenii intenţionau să ajungă în state din Uniunea Europeană cu scopul de a-şi găsi locuri de muncă.

Pentru a nu fi depistate la controlul de frontieră, persoanele în cauză se legitimau cu documentele personale, valabile, iar cele false erau ascunse în borsete, portofele, în buzunarele hainelor cu care erau îmbrăcate, dar şi lipite pe corpîn încălţăminteîn husa unui telefon mobil şi a unei tablete prinsă în plafon şi folosită pentru a viziona filme pe timpul călătoriei.

În momentul depistării persoanelor care au recurs la astfel de metode, poliţiştii de frontieră le-au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor comise: fals material în înscrisuri oficiale sau complicitate la săvârşirea acestei infracţiuni etc.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi va continua să întreprindă măsuri ferme, în zona de competenţă, în vederea depistării persoanelor ce uzitează de documente false de călătorie şi luării măsurilor legale ce se impun împotriva acestora.

 


Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti suma


Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
Comodo SSL

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Vacante in Grecia