RSS

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Eseul ”Omagiu Cataloniei”, o lectura ce nu trebuie ratata, care descrie perfect manipularea din spatele anarhiei

Print Friendly, PDF & Email

Eseul ”Omagiu Cataloniei”, o lectura ce nu trebuie ratata, care descrie perfect manipularea din spatele anarhiei 

George Orwell (pseudonimul literar și jurnalistic al lui Eric Arthur Blair), scriitor englez, comentator al radio BBC, editorialist și reporter, voluntar în Războiul Civil  din Spania  de partea comuniștilor, este autorul a doua faimoase romane satira in care ataca totalitarismul: “Ferma Animalelor” (publicat in 1945) si “O mie nouă sute optzeci și patru” (publicat in 1949).

Insa in contextul recentelor evenimente din Catalonia, noi am ales sa aducem in discutie o alta opera a marelui vizionar englez George Orwell, si anume eseul ”Omagiu Cataloniei”, o extraordinara prezentare a fenomenului anarho-comunist, prezentat ca un regim egalitarist de stanga, insa care comitea abuzuri si violente de o amploare la fel de mare ca si cele comise de regimul fascist impotriva caruia jurase sa lupte.

Eseul ”Omagiu Cataloniei”, o lectura ce nu trebuie ratata, care descrie perfect manipularea din spatele anarhiei

Fara a lectura eseul ”Omagiu Cataloniei” al lui George Orwell iti este greu sa intelegi catusi de putin sensibilitatile actuale de ordin ideologic si politic din Catalonia. Chiar daca nu este cu adevarat un jurnal de razboi si nici o opera cu subiect strict politic, cartea lui Orwell dezvaluie o poveste in care sunt devoalati marii manipulatori din ambele tabere, cei care stau in spatele “anarhiei organizate”.

Cu toate ca Orwell a luptat ca voluntar in Războiul Civil din Spania de partea comunistilor, acesta a putut constata la fata locului ca propaganda bolsevica era cu totul si cu totul diferita fata de ideile si preferintele sale legate de stanga si socialism.

 

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline