31 octombrie – Ziua Internaţională a Mării Negre

31 octombrie - Ziua Internaţională a Mării Negre

31 octombrie - Ziua Internaţională a Mării Negre

31 octombrie – Ziua Internaţională a Mării Negre

În 1996, în baza unui parteneriat al ţărilor din regiune, data de 31 octombrie a fost aleasă pentru a sărbători Ziua Internaţională a Mării Negre.

Cu acest prilej, sunt aduse în atenţia publicului eforturile conjugate care trebuie depuse de către toate statele, autorităţile, organizaţiile nonguvernamentale şi de către toţi cei care trăiesc aici, în vederea conservării mediului şi a resurselor naturale disponibile.

Printr-o serie de protocoale şi de programe dedicate protejării unor habitaturi periclitate, apărării biodiversităţii şi ecosistemului existent, ţările riverane şi-au afirmat în repetate rânduri voinţa de a transmite generaţiilor viitoare întreaga frumuseţe și bogăţie a Mării Negre.

31 octombrie – Ziua Internaţională a Mării Negre

Dincolo de aspectele economice, legate de profilul său ca rezervor de resurse naturale variante și cale navigabilă importantă pentru regiune, sărbătoarea Mării Negre este, pentru toți, prilej de bucurie, de evocare a unor amintiri dragi şi de anticipare a vacanţelor viitoare.

Cu plajele ei aurii, sălbatice ori elegant amenajate, cu mărturiile preţioase ale trecutului nostru de la Histria ori Callatis, cu farmecul ei însorit ori tumultuos, Marea Neagră este parte din noi. Avem responsabilitatea de a o păstra, de a o apăra de supra-exploarare şi de poluare prin toate mijloacele de care dispunem.

Declaratie de presa primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
cu prilejul Zilei Internaţionale a Mării Negre

Lasă un răspuns