31 octombrie – Ziua Internaţională a Mării Negre

31 octombrie – Ziua Internaţională a Mării Negre

În 1996, în baza unui parteneriat al ţărilor din regiune, data de 31 octombrie a fost aleasă pentru a sărbători Ziua Internaţională a Mării Negre.

Cu acest prilej, sunt aduse în atenţia publicului eforturile conjugate care trebuie depuse de către toate statele, autorităţile, organizaţiile nonguvernamentale şi de către toţi cei care trăiesc aici, în vederea conservării mediului şi a resurselor naturale disponibile.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Printr-o serie de protocoale şi de programe dedicate protejării unor habitaturi periclitate, apărării biodiversităţii şi ecosistemului existent, ţările riverane şi-au afirmat în repetate rânduri voinţa de a transmite generaţiilor viitoare întreaga frumuseţe și bogăţie a Mării Negre.

31 octombrie – Ziua Internaţională a Mării Negre

Dincolo de aspectele economice, legate de profilul său ca rezervor de resurse naturale variante și cale navigabilă importantă pentru regiune, sărbătoarea Mării Negre este, pentru toți, prilej de bucurie, de evocare a unor amintiri dragi şi de anticipare a vacanţelor viitoare.

Cu plajele ei aurii, sălbatice ori elegant amenajate, cu mărturiile preţioase ale trecutului nostru de la Histria ori Callatis, cu farmecul ei însorit ori tumultuos, Marea Neagră este parte din noi. Avem responsabilitatea de a o păstra, de a o apăra de supra-exploarare şi de poluare prin toate mijloacele de care dispunem.

Declaratie de presa primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
cu prilejul Zilei Internaţionale a Mării Negre

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Lexus de peste 250.000 lei semnalat ca fiind furat din Italia, descoperit de polițiștii de frontieră

mar oct. 31 , 2017
Lexus de peste 250.000 lei semnalat ca fiind furat din Italia, descoperit de polițiștii de frontieră Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut au descoperit la controlul de frontieră un cetățean moldovean care conducea un autoturism marca Lexus, ce figura ca fiind furat din Italia. […]
Lexus de peste 250.000 lei semnalat ca fiind furat din Italia, descoperit de polițiștii de frontieră

Poate vă place și:

libris.ro