RSS

De ce se zbat neomarxistii sa in…

De ce se zbat neomarx…

Nu doar românii sunt reticenti l…

Nu doar românii sunt …

Ziua Internațională a Astronomie…

Ziua Internațională a…

Proiect editorial inedit: "Roman…

Proiect editorial ine…

In Germania continua promovarea …

In Germania continua …

Deputatul Daniel Gheorghe: "Ce r…

Deputatul Daniel Gheo…

Progresistii de la Ziarul de Iaş…

Progresistii de la Zi…

Pozitia de forta a multinational…

Pozitia de forta a mu…

Pozitia Prefecturii Harghita cu …

Pozitia Prefecturii H…

Gabriel Gherasim: „Mă voi lupta …

Gabriel Gherasim: „Mă…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Deputatul Constantin Codreanu: ”Vom monitoriza in continuare modul in care autoritatile guvernamentale si diplomatice ale României promoveaza drepturile si interesele etnicilor români din Bulgaria”

Print Friendly, PDF & Email

Deputatul Constantin Codreanu: ”Vom monitoriza in continuare modul in care autoritatile guvernamentale si diplomatice ale României promoveaza drepturile si interesele etnicilor români din Bulgaria”.

Urmare a unei interpelări adresate de către deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnul Teodor Meleșcanu, ministru al Afacerilor Externe al României a transmis, între altele, următoarele:

”Problematica drepturilor persoanelor aparținând minorității române din Bulgaria a figurat constant pe agenda convorbirilor bilaterale româno-bulgare la toate nivelurile. De fiecare dată, partea română a pledat pentru aplicarea efectivă de către partea bulgară a prevederilor Convenției-cadru pentru protecția minorităților naționale și acordarea unui tratament similar cu cel acordat de statul român minorității bulgare din România.

Astfel, inclusiv cu prilejul recentei vizite de lucru la București a vicepremierului și ministrului Afacerilor Externe al Bulgariei, Ekaterina Zaharieva (7 iunie 2017), am reiterat interesul pentru sprijinirea comunității române din Bulgaria, solicitând omologului bulgar sprijinul pentru asigurarea dreptului la educație în limba maternă persoanelor aparținând minorității române din Bulgaria.

În egală măsură, respectând prevederile Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice din 1961, Ambasada României la Sofia a urmărit cu atenție subiectul, acesta fiind abordat în cadrul întrevederilor șefului misiunii cu autoritățile bulgare, inclusiv cu obiectivul adoptării, de către Ministerul bulgar al Educației, a unei programe care să permită predarea limbii române ca limbă maternă în școli.

Ambasada României la Sofia continuă, totodată, să mențină pe agenda de lucru întâlniri frecvente cu reprezentanții asociațiilor românilor sau aromânilor din Bulgaria, pe care le sprijină în demersurile lor de păstrare și dezvoltare a identității etnice, culturale, lingvistice și spirituale românești și de întărire a legăturilor lor cu România, cu respectarea principiilor dreptului internațional și a limitelor intervenției statului în protecția minorității sale de pe teritoriul altui stat.

Disponibilitatea deplină a autorităților române de sprijin și dialog a fost prezentată și în cadrul reuniunilor cu UERB și reprezentanții acestora, cea mai recentă întrevedere a ambasadorului României la Sofia cu Ivo Gheorghiev desfășurându-se la 9 mai 2017”.

Deputatul Constantin Codreanu: ”Vom monitoriza in continuare modul in care autoritatile guvernamentale si diplomatice ale României promoveaza drepturile si interesele etnicilor români din Bulgaria”

”De asemenea, cu ocazia vizitelor întreprinse în mai multe localități de pe teritoriul Bulgariei de către reprezentanții Ambasadei României la Sofia, a fost solicitat constant sprijinul autorităților locale bulgare (primării și instituții de învățământ) pentru soluționarea problemelor etnicilor români din regiune, precum și pentru activitatea UERB și a liderului acestuia, Ivo Gheorghiev.

În concluzie, doresc să vă asigur că promovarea drepturilor și intereselor etnicilor români din Bulgaria se va menține în atenția prioritară a mandatului meu și a Ministerului Afacerilor Externe”, se mai spune în răspunsul transmis de ministrul Teodor Meleșcanu.

Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării va monitoriza modul în care autoritățile guvernamentale și diplomatice române se achită de obligația legală de sprijinire a minorității naționale române din Bulgaria.


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!
Daca ne apreciati munca, acum puteti dona si in contul nostru de Paypal


loading...

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...

Male Leisure Canvas Sports Sling Bag

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline
Citește articolul precedent:
Calin Popescu Tariceanu,Calin Popescu Tariceanu, Tariceanu a propus modificarea Constitutiei si revenirea la Monarhie Constitutionala
Scrisoare deschisa a lui Tariceanu catre Iohannis: “Ati afirmat azi ca in România nu exista nici forte oculte, nici forte subterane si nici stat paralel. Ba exista, domnule presedinte!”

Scrisoare deschisa a lui Tariceanu catre Iohannis: "Ati afirmat azi...

Doua studente cu val islamic acuza un profesor ca le-ar fi dat afara de la ore
Doua studente cu val islamic acuza un profesor ca le-ar fi dat afara de la ore

Doua studente cu val islamic acuza un profesor ca le-ar...

Elena Udrea: "In lume, in momentul acesta, se lupta doua forte: Soros si cei din jurul lui si cei care se opun acestuia si care sunt destul de putini", Foto: facebook.com/EUdrea/
Elena Udrea: “In lume, in momentul acesta, se lupta doua forte: Soros si cei din jurul lui si cei care se opun acestuia si care sunt destul de putini”

Elena Udrea: "In lume, in momentul acesta, se lupta doua...

Închide