Pentru Baconschi, europenizarea României este echivalenta cu renuntarea la elementele de identitate nationala

Pentru Baconschi, europenizarea României este echivalenta cu renuntarea la elementele de identitate nationala, Foto: facebook.com/ConcursLogoPresRO2019/

Pentru Baconschi, europenizarea României este echivalenta cu renuntarea la elementele de identitate nationala. Acesta regreta alegerea lupului dacic ca logo al presedintiei României in Consiliul European. In urma unui concurs organizat de catre Ministerul Afacerilor Externe al României, din peste 120 de logo-uri, a fost ales un logo care reprezinta un lup dacic stilizat, realizat de catre un adolescent român.

Nu este probabil nici prima si nici ultima data cand vom vedea o asemenea reactie din partea asa numitilor „intelectuali bolsevici” ai României, insa de fiecare data ne surprinde si ne mahneste din ce in ce mai mult asemenea iesiri publice.

Despre cei care fac parte din gruparea asa zisilor „intelectuali bolsevici”, dupa cum ii numea chiar Fanus Neagu intr-unul dintre interviurile pe care le-a acordat cu putin timp inainte de a muri, s-au scris pana acum numeroase articole in care se demasca antiromânismul lor agresiv.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Pentru Baconschi, europenizarea României este echivalenta cu renuntarea la elementele de identitate nationala

[alert-success]„Lupul dacic a fost ales ca emblemă a președinției românești a Consiliului (2019). E o contradicție în termeni, un soi de subconștientă revanșă, în cheie anti-europeană. UE este un avatar al imperiului roman, care i-a cucerit (și civilizat, până la 276 d.Hr.) pe daco-geți: triburi fără scriere, care se aflau încă în epoca de fier. Dar e și un gest de complicitate cu protocronismul ceaușist, care – în loc de cultură mare (bazată inevitabil pe libertate) – ne oferea consolări oficiale despre buricul românesc al pământului. Sunt trist, chiar și în calitate de conservator: nu putem progresa neam…

PS Aș fi propus Lupa capitolina: e etruscă, simbolizează nașterea Romei și ne privește direct, în partea noastră nobilă. Sau, de-a dreptul, columna lui Traian.”, a scris Teodor Baconschi pe contul sau de Facebook[/alert-success]

Intr-unul dintre ultimile sale interviuri realizat de catre Fabian Anton, Fanus Neagu le-a creionat “intelectualilor bolsevici” ce il aveau pe atunci cu stea in frunte pe “patibularul” Patapievici, un portret care este poate cel mai aproape de realitate. Fanus Neagu a facut referire la infuzia financiara imensa a celor trei fosti presedinti, Iliescu, Constantinescu si Basescu, in cuibul cominternisto-bolsevic si profund antiromanesc a carui conducatori erau Patapievici, Liiceanu & comp., inconjurati fiind de tot felul de lichele protejate institutional indiferent de cat de murdara era propaganda lor antiromaneasca.

[alert-success] „In marea lor mizerie intelectuala si-i iau pe-astia drept zei. Pentru ca toata presa incaputa pe mana a doi-trei moguli injura restul literaturii.

Nu vezi ca pentru Patapievici si astia Eminescu este mortul, cadavrul din dulap?Deliberat, acest grup, cred ca platit din afara, este pus sa darame tot ce s-a creat in Romania…..

Pentru ca Romania intotdeauna a fost impartita cuiva… celui care plateste mai binisor si mai mult.”, spunea Fanus Neagu despre „intelectualii bolsevici” din Romania[/alert-success]

Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info