libris.ro

Proaspat deposedat de ordinul Steaua României, Kelemen Hunor isi anunta participarea la Carei la un eveniment cultural precedat de o lansare de carte exclusiv în limba maghiară

Proaspat deposedat de ordinul Steaua României, Kelemen Hunor isi anunta participarea la Carei la un eveniment cultural precedat de o lansare de carte exclusiv în limba maghiară

Proaspat deposedat de ordinul Steaua României, Kelemen Hunor isi anunta participarea la Carei la un eveniment cultural precedat de o lansare de carte exclusiv în limba maghiară

Cultura română n-a avut niciodata prioritate pentru cetateanul „român” Kelemen Hunor, care din pacate pentru noi, cetatenii acestei tari, din vina unor inconstienti de pe scena politica româneasca a fost pentru o buna perioada chiar minstru al (in)culturii din România.

16 Noiembrie 2017, BuletindeCarei.ro: „Kelemen Hunor, deputat în Parlamentul României, va fi prezent sâmbătă, 18 noiembrie 2017, la Carei  la ceremonia de dezvelire a grupului statuar Ady Endre și Otilia Marchiș. Anunţul a apărut  ieri pe pagina Primăriei Carei după ce  în prealabil a fost făcut cunoscut din 2 noiembrie pe blogul consilierului personal al primarului. Au mai fost invitaţi  PS Virgil Bercea, episcopul greco – catolic de Oradea, Csűry István, episcopul reformat de Piatra Craiului, și Szili Katalin, fostul președinte al Parlamentului Ungariei, oficialități județene și locale.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Proaspat deposedat de ordinul Steaua României, Kelemen Hunor isi anunta participarea la Carei la un eveniment cultural precedat de o lansare de carte exclusiv în limba maghiară

Primăria  Carei  acceptă  şi găzduieşte lansare de carte exclusiv  în limba maghiară  în condiţiile în care  ,,Cartea Suferinţelor,,  scrisă de Otilia Marchiş  este tipărită în limba română, ultima  editare fiind în 1986. Pentru lansare în limba română se găsesc mereu pretexte  pentru a fi plasată în plan secundar. Nu era mai frumos şi mai respectabil să  aibă loc şi prezentarea în limba română  concomitent cu cea în limba maghiară?

Nu este pentru prima dată când un eveniment cultural important din viaţa comunităţii careiene are loc doar în limba maghiară. Acum e vorba de lansare de carte a  Otiliei   Marchiş dar la fel a fost  la aniversarea a 300 de ani  de la  amenajarea  ,,Grădina  Viilor,,.

Ultima vizită oficială la Carei a deputatului  din Parlamentul României, Kelemen  Hunor, presedinte al UDMR, a avut loc în octombrie 2014 prilej cu care a participat la inaugurarea după reabilitare a Casei de Cultură unde a avut loc un program artistic doar în limba maghiară.  Acesta să fie modelul pentru buna înţelegere dintre  naţionalităţile care locuiesc în Carei?  Pentru astfel de derapaje se cere  multă …linişte?

(…)

Realizarea grupului statuar Ady Endre și Otilia Marchiș de către artistul Biro Lajos din Mateszalka a fost finanțată de către Consiliul Local al Municipiului Carei. În data de 26 octombrie 2017 a fost solicitată aprobarea pentru locul de amplasament dar  şi aprobarea pentru finanţarea din bugetul local.  Invitaţiile au fost distribuite încă din 14 octombrie 2017  nu şi  catre toţi consilierii locali.  La dezvelirea bustului lui Mihai Eminescu din Carei  nimeni din conducerea Primariei Carei nu a dat curs invitatiei  de a participa.

Dezvelirea grupului statuar va fi precedată vineri, 17 noiembrie 2017, de o prezentare de carte.  Începând cu ora 16.30, în sala festivă a Primăriei Municipiului Carei va avea loc prezentarea volumului ”Ady Párizsban/Szenvedések könyve” (Ady la Paris/Cartea suferințelor). Reeditarea cărții a fost realizată de către Societatea Pro Magister din Satu Mare  cu sprijinul Primăriei Municipiului Carei.”, scrie BuletindeCarei.ro

Nota noastra: Nu este pentru prima data cand pe banii publici ai cetatenilor români se face o discriminare crasa a etnicilor români la Carei! In luna octombrie a anului 2014, cu ocazia inaugurarii de dupa reabilitare a Casei de Cultura Carei, a avut loc un program artistic numai în limba maghiară. Pesemne CNCD are ca scop numai vanatoarea de vrajitoare impotriva românilor, caci nimeni nu s-a sesizat la momentul respectiv ca românii sunt discriminati la Carei iar Casa de Cultura din localitate, un obiectiv care ar trebui sa fie public, este destinata de fapt doar comunitatii maghiare.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info