libris.ro

Antiromânism la Sibiu! In timp ce Consiliul Local a dat unui parc numele lui Petofi Sandor, unul dintre cei mai sovini poeti maghiari, Avram Iancu este batjocorit de autoritati!

Antiromânism la Sibiu! In timp ce Consiliul Local a dat unui parc numele lui Petofi Sandor, unul dintre cei mai sovini poeti maghiari, Avram Iancu este batjocorit de autoritati!

Antiromânism la Sibiu! In timp ce Consiliul Local a dat unui parc numele lui Petofi Sandor, unul dintre cei mai sovini poeti maghiari, Avram Iancu este batjocorit de autoritati!

Nu sunt lacrimi destule si nici cuvinte care exprime intreaga amaraciune care ne incearca atunci cand ne gandim la situatia de la Sibiu, acolo unde autoritatile locale au fost foarte receptive la ideea denumirii unui parc cu numele unuia dintre cei mai sovini poeti maghiari, Petofi Sandor, sau a amplasarii unui bust a unui alt maghiar, Bretan Miklós, in fata Teatrului „Radu Stanca”, in timp ce bustul lui Avram Iancu sta de patru ani depozitat la Biblioteca ASTRA din Sibiu, lovindu-se de refuzul autoritatilor si Ministerului Culturii pentru a fi amplasat in municipiul Sibiu.

Cum putem califica sau interpreta aceasta situatie daca nu ca pe o adevarata dovada de antiromânism, de discriminare a românilor in propria lor tara?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Antiromânism la Sibiu! In timp ce Consiliul Local a dat unui parc numele lui Petofi Sandor, unul dintre cei mai sovini poeti maghiari, Avram Iancu este batjocorit de autoritati!

De patru ani se petrece o situatie revoltatoare la Sibiu, acolo unde bustul lui Avram Iancu sta „cu cearsaful pe cap”, asa cum spune si jurnalistul Dan Tanasa pe blogul sau, in timp ce autoritatile locale din Sibiu impreuna cu Ministerul Culturii refuza amplasarea unui bust al lui Avram Iancu in Sibiu.

De patru ani se petrece o situatie revoltatoare la Sibiu, acolo unde bustul lui Avram Iancu sta "cu cearsaful pe cap", Foto: facebook.com/laurian.stanchescu
De patru ani se petrece o situatie revoltatoare la Sibiu, acolo unde bustul lui Avram Iancu sta „cu cearsaful pe cap”, Foto: facebook.com/laurian.stanchescu

Constatand aceasta „crima culturala si istorica”, scriitorul Laurian Stanchescu a protestat luni, 13 noiembrie 2017, in fata sediului primariei din Sibiu, impotriva refuzului autoritatilor locale de amplasare a bustului lui Avram Iancu in municipiul Sibiu.

„E un protest împotriva unei crime culturale, pentru că este o crimă culturală şi istorică să îl interzici pe Avram Iancu din propria lui ţară şi să îl alungi din propria lui istorie, mai ales că el a făcut istoria mare. Dacă Avram Iancu nu se năştea aici, astăzi în Transilvania curgea o istorie străină pe o albie românească. E nepermis ca memoria lui Avram Iancu să fie asasinată în modul acesta, să fie ucis de propria istorie.”, a declarat Laurian Stănchescu

Inca din luna noiembrie a anului 2013, de pe vremea cand actualul presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis, era primar al Sibiului, sub diverse pretexte, atat autoritatile din Sibiu cat si Ministerul Culturii au invocat motive stupide pentru impiedicarea amplasarii bustului lui Avram Iancu, Erou al Națiunii Române, in municipiul Sibiu. 

„Avram Iancu – interzis la Sibiu! Centenarul Unirii poartă deja o rană uriașă. Un bust de bronz în care este personificat Avram Iancu, „Erou al Națiunii Române”, urmând a fi așezat pe Aleea Personalităților Române din Parcul Astra cu prilejul Centenarului Unirii, a fost interzis la Sibiu de autoritățile române în cârdășie cu cele maghiare. Crăișorul a mai fost umilit acolo și în timpul vieții.

Ca român absolut nu voi tolera această insultă și dezonorare adusă memoriei „Eroului Național”, denunț execuția publică a jertfei Crăișorului din Apuseni și implicarea autorităților române în retezarea românismului și a simbolurile sale identitare. Sculptura aparține marelui artist patriot, Radu Aftenie.

Mă îndrept spre Sibiu!

Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist,
autorul Proiectului Avram Iancu din Parlament.„, scria Laurian Stanchescu cu cateva zile inainte de protest

Nota noastra: Am ajuns sa traim niste vremuri ingrozitoare, in care este nevoie sa smulgem scriitorii si intelectualii neamului românesc de la mesele lor de lucru pentru a protesta impotriva genocidului cultural si identitar abatut asupra poporului român? Rusine Iohannis, rusine autoritatilor locale din Sibiu si Ministerului Culturii! 

Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info