libris.ro

Un roman din Carei: In afara de „prezenta insemnelor iredentiste si a unei organizatii dubioase ce a executat un salut dupa fiecare depunere de coroane,amintindu-ne de salutul nazist, restul a fost OK”

Un roman din Carei: In afara de „prezenta insemnelor iredentiste si a unei organizatii dubioase ce a executat un salut dupa fiecare depunere de coroane,amintindu-ne de salutul nazist, restul a fost OK”

Un roman din Carei: In afara de „prezenta insemnelor iredentiste si a unei organizatii dubioase ce a executat un salut dupa fiecare depunere de coroane,amintindu-ne de salutul nazist, restul a fost OK”

Dupa mediatizarea intensa a incidentului de la Carei, acolo unde dezvelirea si inaugurarea unui grup statuar format dintr-o personalitate maghiara si una romana s-a efectuat numai in limba maghiara si fara prezenta nici macar a unui singur steag romanesc, ba chiar mai mult decat atat, afisandu-se chiar si simboluri iredentiste, primarul din localitate, Eugen Kovacs, isi cere scuze pentru prezenta steagurilor maghiare, insa nu si pentru lipsa celor romanesti sau a esarfei tricolore.

Potrivit doamnei Daniela Ciuta de la BuletindeCarei.ro, singura dovada de respect aratata romanilor in timpul acestui eveniment a venit din partea Asociaţiei culturale Kafka Margit, respectiv a domnului domnului Sroth Odon, care a avut bunavointa sa depuna la grupul statuar o coronita pe care era infasurat alaturi de steagul maghiar si o banda cu tricolorul romanesc.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Un roman din Carei: In afara de „prezenta insemnelor iredentiste si a unei organizatii dubioase ce a executat un salut dupa fiecare depunere de coroane,amintindu-ne de salutul nazist, restul a fost OK”

„Felicitări şi toate aprecierile noastre pentru Asociaţia culturală Kafka Margit,domnului Sroth Odon, pentru că au fost singurii care făcut dovada respectului pentru ambele personalitati literare ce formeaza grupul statuar dezvelit la Carei sambata 18 noiembrie 2017.”, a postat pe Facebook jurnalista Daniela Ciuta

Iata insa cum relateaza primarul Careiului ca s-au intamplat de fapt lucrurile, argumentand ca a existat o „deficienta” de organizare a evenimentului:

„Primarul Municipiului Carei, Eugen Kovacs, își cere scuze în mod public de la românii din localitate pentru incidentul neplăcut care a avut loc sâmbătă, la inaugurarea grupului statuar Ady Endre și Otilia Marchiș, unde unele persoane ”înfocate” au postat în fața statuilor cercetași purtând steagul maghiar.

Prezentăm mesajul primarului Eugen Kovacs: Stimați careieni, Consider că evenimentul de sâmbătă, când în Carei a fost inaugurat un grup statuar Ady Endre și Otilia Marchiș, a fost un lucru frumos, menit să marcheze conviețuirea interetnică pașnică din orașul nostru. Mulțumesc tuturor celor care au răspuns invitației noastre de a participa la acest eveniment.

Din păcate, cineva m-a pus într-o situație neplăcută, aducând acei tineri cercetași cu steagul maghiar. Consider că asemenea evenimente nu trebuie să fie provocatoare și nu era cazul să se afișeze acel steag.

La astfel de evenimente trebuie să ne ferim de posibila jignire sau provocare atât a românilor cât și a maghiarilor. Pe această cale, vreau să transmit maghiarilor înfocați că ceea ce au făcut sâmbătă pur și simplu nu se face.

Îmi cer scuze românilor care s-au simțit ofensați sau jigniți și îi rog atât pe români cât și pe maghiari să se ferească de asemenea provocări în viitor. Careiul trebuie să rămână în continuare același oraș caracterizat de multiculturalitate și conviețuire interetnică pașnică. Primarul Careiului, Ing. Eugen Kovacs”, se arata intr-un comunicat al Primariei Carei

Nu de aceeasi parere sunt insa si locuitorii din Carei, care s-au simtit indignati atat de cele intamplate in timpul evenimentului, cat si de comunicatul ulterior venit din partea primarului Eugen Kovacs:

[quote style=”4″ author=”cetateanu gogu”]da ne lasi?????da ne insulti inteligenta????esti penibil eugene![/quote] [quote style=”4″ author=”BERTIEAN MIHAI”]Un roman din Carei. Sunt foarte indignat de faptul ca la dezvelirea statuilor lui Ady Endre si a lui Marchis Otilia din Carei, primarul orasului nu a interzis arborarea drapelului Ungariei si prezenta la grupul statuar a insemnelor iredentiste si a persoanelor reprezentand o organizatie dubioasa de asa zisi “cercetasi”, ce a executat un salut dupa fiecare depunere de coroane, amintindu-ne de salutul nazist. Restul a fost O.K.[/quote] [quote style=”4″ author=”Prof.Viorica Boldur”]Nu dorim mesaje ipocrite care nu reflecta adevăratele gânduri ale primarului nostru ci un comportament care sa dovedească in fapt respectul fata de cetățenii de etnie romană!Faptele vorbesc!Aceste fapte compromit in totalitate ideile generoase si decente pe care le cuprinde mesajul de “scuze”!Sper sa nu se găsească persoane care sa considere ca atitudinea noastră e cea care instiga la disensiuni,fiindca nu e asa.Incidente de genul celui pentru care primarul cere “scuze” nu pot rămâne neobservate si netaxate de romani iar replicile pline de ura pe care le primesc ei sunt de genul “az úgy kezdődött hogy ő visszaütött”.[/quote]

Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info