RSS

23 septembrie 1940: La Oradea au…

23 Septembrie 1940: …

17 septembrie 1941: Cu ocazia re…

Maghiarizarea forțat…

Câțiva oameni hotărâți pot schim…

Câțiva oameni hotărâ…

16 septembrie 1941: în Cluj auto…

La doar un an de la …

Zece revendicări imediate ale pr…

"În urma cele mai re…

În noaptea de 13 spre 14 septemb…

În noaptea din 13/14…

12 septembrie 1940: La Baia Mare…

Ziua de 12 septembri…

Viorica-Elisabeta Lupu va candid…

Viorica-Elisabeta Lu…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Daune morale uriase cerute unui român de catre un membru al CNCD

Print Friendly, PDF & Email

Daune morale uriase cerute unui român de catre un membru al CNCD

Un român s-a trezit in conflict deschis cu unul dintre membrii Colegiului director din Cadrul Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), dupa ce a trimis pe adresa institutiei un email in care-si arata dezaprobarea fata de actiunile si activitatea CNCD.

Avand calitate de reclamat in mai multe dosare aflate in curs de solutionare la CNCD, Birsan Cosmin Razvan, un român din judetul Vrancea, a fost citat la sediul institutiei dupa o asa zisa reclamatie venita din partea unui cetatean minoritar, plina de greseli gramaticale si ortografice, pe care orice alta institutie serioasa a statului in mod normal nu credem ca ar fi luat-o macar in considerare.

Indignat de citarea sa la sediul CNCD, dupa ce reprezentantii institutiei luasera in considerare o reclamatie care parea a fi conceputa in bataie de joc, si din care ar fi reiesit culmea, ca reclamatul Birsan Cosmin Razvan ar fi fost cetatean al Republicii Moldova, nicidecum al României, acesta a trimis pe adresa de email a institutiei urmatorul mesaj: “nu sunteti in Ungaria, leprelor!”

Dauna morale uriase cerute unui român de catre un membru al CNCD

Iata cum suna actiunea prin care Istvan Haller, membru al Colegiului director din Cadrul Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), a formulat-o impotriva cetateanului Birsan Cosmin Razvan:

Actiune CNCDSubsemnatul Haller Istvan, domiciliat in Targu Mures, (…), in temeiul art. 30 din Codul de procedura civila, art. 1381 din Codul civil, art. 27 alin 1 din O.G. nr 137/2000 si art. 6 alin. 1  din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale il chem in judecata pe Birsan Cosmin Razvan, domiciliat in (…), judetul Vrancea, pentru ca prin hotararea ce o veti pronunta sa binevoiti a dispune:

  1. Constatarea existentei faptei de discriminare prin adresa trimisa prin e-mail de parat catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, prin care se afirma: “nu sunteti in Ungaria, leprelor!”
  2. Pe cale de consecinta, sa obligati paratul la plata daunelor morale in cuantum de 500.000 de lei
  3. Plata dobanzii legale de la data introducerii actiunii pana la data platii efective.

Fara cheltuieli de judecata

Cererea este scutita de taxa judiciara de timbru conform art. 27 alin. 1 din O.G. n3. 137/2000.

Cu citarea obligatorie a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii conform art. 27 alin. 3 din O.G. nr. 137/2000.

MOTIVELE ACTIUNII

Sunt membru al Colegiului director din Cadrul Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) din anul 2007, exercitand al treilea mandat din anul 2017. Paratul, avand calitate de reclamat in mai multe dosare aflate in curs de solutionare, a fost citat in conformitate cu prevederile legale, la adresa indicata de un petent, la sediul CNCD.

Deranjat de citare (care este obligatorie in conformitate cu prevederile legale), la data de  24.10.2017, orele 15.51, a trimis un e-mail de la adresa (…) la CNCD, adresa de e-mail support@cncd.org.ro, cu urmatorul text (textul original este fara diacritice si cu greseli ortografice, corectate).

“Mi-am făcut calculele ca să îi plătesc domnului secretar de stat, István Haller prejudiciul moral in valoare de 500.000RON (110.000 de euro). Dacă nu cheltui nici un ban din salariu, nu mănânc, nu mă îmbrac, nu beau, nu fumez, în vreo 30 de ani pot să îi fac plata! Mulțumit?”, a scris Birsan Cosmin Razvan pe Facebook

Considerati justificate pretentiile si daunele morale cerute de catre CNCD?

Loading ... Loading ...

 

Glasul.infoSite-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info