libris.ro

Daune morale uriase cerute unui român de catre un membru al CNCD

Daune morale uriase cerute unui român de catre un membru al CNCD

Daune morale uriase cerute unui român de catre un membru al CNCD

Un român s-a trezit in conflict deschis cu unul dintre membrii Colegiului director din Cadrul Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), dupa ce a trimis pe adresa institutiei un email in care-si arata dezaprobarea fata de actiunile si activitatea CNCD.

Avand calitate de reclamat in mai multe dosare aflate in curs de solutionare la CNCD, Birsan Cosmin Razvan, un român din judetul Vrancea, a fost citat la sediul institutiei dupa o asa zisa reclamatie venita din partea unui cetatean minoritar, plina de greseli gramaticale si ortografice, pe care orice alta institutie serioasa a statului in mod normal nu credem ca ar fi luat-o macar in considerare.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Indignat de citarea sa la sediul CNCD, dupa ce reprezentantii institutiei luasera in considerare o reclamatie care parea a fi conceputa in bataie de joc, si din care ar fi reiesit culmea, ca reclamatul Birsan Cosmin Razvan ar fi fost cetatean al Republicii Moldova, nicidecum al României, acesta a trimis pe adresa de email a institutiei urmatorul mesaj: „nu sunteti in Ungaria, leprelor!”

Dauna morale uriase cerute unui român de catre un membru al CNCD

Iata cum suna actiunea prin care Istvan Haller, membru al Colegiului director din Cadrul Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), a formulat-o impotriva cetateanului Birsan Cosmin Razvan:

[legend title=”Actiune CNCD” style=”1″]Subsemnatul Haller Istvan, domiciliat in Targu Mures, (…), in temeiul art. 30 din Codul de procedura civila, art. 1381 din Codul civil, art. 27 alin 1 din O.G. nr 137/2000 si art. 6 alin. 1  din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale il chem in judecata pe Birsan Cosmin Razvan, domiciliat in (…), judetul Vrancea, pentru ca prin hotararea ce o veti pronunta sa binevoiti a dispune:

  1. Constatarea existentei faptei de discriminare prin adresa trimisa prin e-mail de parat catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, prin care se afirma: „nu sunteti in Ungaria, leprelor!”
  2. Pe cale de consecinta, sa obligati paratul la plata daunelor morale in cuantum de 500.000 de lei
  3. Plata dobanzii legale de la data introducerii actiunii pana la data platii efective.

Fara cheltuieli de judecata

Cererea este scutita de taxa judiciara de timbru conform art. 27 alin. 1 din O.G. n3. 137/2000.

Cu citarea obligatorie a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii conform art. 27 alin. 3 din O.G. nr. 137/2000.

MOTIVELE ACTIUNII

Sunt membru al Colegiului director din Cadrul Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) din anul 2007, exercitand al treilea mandat din anul 2017. Paratul, avand calitate de reclamat in mai multe dosare aflate in curs de solutionare, a fost citat in conformitate cu prevederile legale, la adresa indicata de un petent, la sediul CNCD.

Deranjat de citare (care este obligatorie in conformitate cu prevederile legale), la data de  24.10.2017, orele 15.51, a trimis un e-mail de la adresa (…) la CNCD, adresa de e-mail support@cncd.org.ro, cu urmatorul text (textul original este fara diacritice si cu greseli ortografice, corectate).[/legend]

„Mi-am făcut calculele ca să îi plătesc domnului secretar de stat, István Haller prejudiciul moral in valoare de 500.000RON (110.000 de euro). Dacă nu cheltui nici un ban din salariu, nu mănânc, nu mă îmbrac, nu beau, nu fumez, în vreo 30 de ani pot să îi fac plata! Mulțumit?”, a scris Birsan Cosmin Razvan pe Facebook

[poll id=”12″]

 

Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info