Grecii sunt ingrijorati de afirmatiile presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan

Grecii sunt ingrijorati de afirmatiile presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan

Ultimele declaratii ale presedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, legate de o potentiala revizuire a Tratatului de la Lausanne privind stabilirea granitelor dintre Turcia si Grecia, au starnit ingrijorare in randul oficialilor greci.

Este pentru prima data in ultimele sapte decenii cand se fac la asemenea nivel inalt declaratii cu privire la revizuirea granitelor Turciei. Momentul ales pentru acest fel de declaratii este de asemenea unul care ridica numeroase intrebari, fiind cunoscuta la nivel international instabilitatea politica si economica a Greciei din ultimii ani.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Grecii sunt ingrijorati de afirmatiile presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan

„Prin interviul de astazi al presedintelui Erdogan se ridica serioase semne de intrebare asupra preocuparilor Turciei”, a transmis printr-un comunicat de presa purtatorul de cuvant al guvernului Greciei, Dimitris Tzanakopoulos

Prin tratatul de pace de la Lausanne, semnat la 24 iulie 1923 in Elvetia, la Lausanne, se anulau prevederile  Tratatului de la Sèvres din 1920, semnat de guvernul otoman, stabilindu-se apartenenta intregii Anatolii si a Traciei Răsăritene la Turcia.

Tratatul de la Lausanne
Tratatul de la Lausanne

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan este nemultumit de dimensiunea apelor teritoriale si a spatiului aerian din Marea Egee acordate in favoarea Greciei, precum si de alte prevederi ale tratatului de la Lausanne, criticand termenii tratatului care a pus capat razboiului revolutionar turc dintre aliatii din primul razboi mondial si fortele nationaliste aflate sub controlul Marii Adunari Nationale a Turciei cu sediul in Ankara, aflate sub comanda lui Mustafa Kemal Atatürk.

Printre semnatarii tratatului de la Lausanne se regaseste si România, alaturi de Grecia, Regatul Iugoslaviei, Regatul Unit al Marii Britanii, Franta, Italia si Japonia.

Daca la momentul semnarii tratatului de pace de la Lausanne acesta a insemnat practic tratatul care a asigurat recunoasterea la nivel international a suveranitatii noului stat modern turc, republica Turcia proclamata la randul ei drept succesor al Imperiului Otoman, acum acesta este privit ca un acord pagubos care a adus mult mai multe prejudicii Turciei decat beneficii.

Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 12 books


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

ONU: "Putem construi sisteme alimentare care să ofere o mai bună nutriție umană"

joi dec. 7 , 2017
ONU: „Putem construi sisteme alimentare care să ofere o mai bună nutriție umană” 4 decembrie 2017, Budapesta, Ungaria – Peste 200 de experți și profesioniști din domeniul nutriției, sănătății, educației, protecției sociale și agriculturii se reunesc astăzi la Budapesta. Toți împărtășesc în comun convingerea că sistemele alimentare locale, naționale, regionale și globale ar […]
Comunicat PRU: Atacul ministrului Agriculturii la legumele și fructele autohtone are menirea de a încuraja importurile

Poate vă place și:

libris.ro