Turcia este avertizata de aliatii vestici ca ar putea sa pateasca exact ca Ucraina

Stirea lansata de catre site-ul Euractiv.com, potrivit careia SUA si-ar retrage armele nucleare din Turcia catre baza de la Deveselu din Romania a provocat o larga serie de dezbateri atat in presa din tara noastra cat si in randul opiniei publice.

Autoritatile din Romania de la cel mai inalt nivel s-au grabit sa dezminta aceste informatii, insa faptul ca un site precum EurActiv, considerat pentru multa vreme un site „de casa” al UE, care a transmis mai mereu pozitia oficiala a liderilor europeni, lanseaza o asemenea bomba de presa, ne face sa credem ca in spatele acestei actiuni stau de fapt doua posibile ipoteze: ori se testeaza reactia publica si reactia la nivel geopolitic cu privire la existenta unui asemenea plan, ori se incearca transmiterea unui puternic semnal de avertizare catre Turcia din partea (inca a) aliatilor sai vestici, Turcia fiind astfel avertizata ca daca va ramane fara arsenalul nuclear si fara sprijinul aliatilor sau vestici, atunci va ramane la mila Rusiei, care inca nu a renuntat la planul ei de „refacere a Constantinopolului”.

Turcia este avertizata de aliatii vestici ca ar putea sa pateasca exact ca Ucraina

Prin faptul ca ziare online si site-uri de stiri din lumea serioasa a presei, precum portalul Debka din Israel, un site specializat pe probleme de analiza militara, intelligence si securitate, cu jurnalisti cunoscuti pentru faptul ca au conexiuni foarte bune in lumea „serviciilor”, sustin acelasi lucru ca si site-ul EurActiv in ceea ce priveste mutarea in secret a armelor nucleare ale SUA din Turcia in Romania, ni se contureaza o imagine de ansamblu in care ori mint autoritatile romane, ori suntem martorii unui efort comun al presei occidentale de a transmite Turciei ca in clipa in care va pierde arsenalul nuclear de pe teritoriul sau, va ajunge imediat precum Ucraina, care dupa ce a fost de acord sa renunte la armele nucleare mostenite de la fosta URSS, a ajuns sa fie inflitrata treptat la toate nivelurile politice, militare, ale serviciilor, etc de catre Federatia Rusa, ca in cele din urma sa fie chiar si atacata militar in mod „neoficial”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

[one_half][/one_half]Prin memorandumul de la Budapesta semnat la 5 decembrie 1994, Ucraina a renuntat de buna voie la armele nucleare sovietice de pe teritoriul sau care au fost transferate catre Federatia Rusa. Credeti ca ar mai fi fost posibila invadarea peninsulei Crimeea daca Ucraina si-ar fi pastrat armele nucleare?

Exact asta se intampla acum si cu Turcia. Turciei lui Erdogan i se arata pisica moarta prin propagarea masiva din partea Occidentului a stirii privind mutarea armelor nucleare ale SUA, acesta fiind un puternic semnal de avertizare potrivit caruia daca turcii vor ramane fara sprijinul aliatilor occidentali se vor afla exact in situatia ucrainenilor.

Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

BCR isi opreste temporar sistemul informatic

vin aug. 19 , 2016
In noaptea de 19 spre 20 august 2016, in intervalul orar 23:00 – 05:00 si in ziua de 21 august, intre orele 07:00 – 14:00, Banca Comerciala Romana (BCR) isi intrerupe temporar serviciile de internet banking (Click 24 si Business 24 Banking), mobile banking (Touch 24 Banking) si phone banking (Alo […]
Foto: Arhivă Glasul.info

Poate vă place și:

libris.ro