Un elogiu pentru regele Mihai vine la pachet cu reinitializarea unei acuzatii infioratoare pentru România

Un elogiu pentru regele Mihai vine la pachet cu reinitializarea unei acuzatii infioratoare pentru România

Congresul Mondial Evreiesc (The World Jewish Congress), cel mai inalt for al evreilor, aduce odata cu un elogiu in memoria regelui Mihai si un mesaj prin care plaseaza România imediat dupa Germania nazista din punct de vedere al crimelor comise. Mesajul transmis pare a fi o totala contradictie intre elogiul acordat regelui României pe de o parte, iar de cealalta prin reafirmarea acuzatiei terifiante impotriva tarii a carei suveran a fost regele Mihai.

Dar surpriza continua cu o informatie la fel de neplacuta: cautand sa vedem de unde pleaca aceasta formidabila acuzatie, am avut neplacerea sa constatam ca prin anul 2011 publicatia Ynet.news facea referire la o conferinta tinuta de “buna prietena si vecina” a noastra, Ucraina, in timpul careia s-au formulat fix genul acesta de acuzatii potrivit carora România ar fi fost una dintre tarile care ar fi aratat cea mai mare disponibilitate de a-i face pe plac lui Hitler in acele timpuri tulburi din al doilea razboi mondial.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Pentru orice cetatean român cu minime cunostinte de istorie, este de departe clar ca fata de vecina noastra Ungaria, care a trimis la moarte aproape sigura in lagarele mortii nenumarati evrei atat de pe teritoriul sau cat si de pe teritoriul Ardealului de Nord, România este abia un palid actor, a carui mana a fost fortata prin rapt teritorial si prin infiltrarea conducerii politice si militare cu elemente atat interne cat si externe.

Un elogiu pentru regele Mihai vine la pachet cu reinitializarea unei acuzatii infioratoare pentru România

„Sute de mii de evrei au murit în România de mâna regimului pro-german Antonescu, mai mult decât de forțele oricărei țări, alta decât al Treilea Reich, și fără intervenția fermă a Regelui Mihai și renunțarea la legăturile cu puterile Axei, și-ar mai fi pierdut viața alții, nenumărați”, a scris Ronald Lauder in mesajul sau

Scriitorul român de origine evreiasca Teșu Solomovici este unul dintre cei care afirma ca din toata Europa, de pe teritoriul controlat de catre România n-a pierit nici un evreu la Auschwitz:

“Din toată Europa, evreii erau încărcaţi în trenuri şi trimişi şi transformaţi în cenuşă şi fum. Din România, niciun evreu n-a pierit la Auschwitz!”, a scris Teșu Solomovici

De ce o fi publicat Congresul Mondial Evreiesc un mesaj atat de plin de contradictii elogiind suveranul unei tari pe care o acuza de niste oribile crime, numai Ronald Lauder si cei care sustin aceste acuzatii o pot sti. Cert este insa ca acest mesaj are rolul de a lovi inca o data in imaginea pe plan extern a României, intr-un moment in care nimeni nu s-ar fi asteptat la un asemenea act.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

O veste uluitoare: nord vestul Bulgariei vrea referendum pentru a ajunge sub administratia României?

vin dec. 8 , 2017
O veste uluitoare: nord vestul Bulgariei vrea referendum pentru a ajunge sub administratia României? O stire pe cat de uluitoare pe atat si de controversata a fost prezentata de catre o publicatie din Bulgaria. Potrivit site-ului budnaera.com mai multe regiuni din nord vestul tarii vecine si-ar dori sa iasa de sub autoritatea […]
O veste uluitoare: nord vestul Bulgariei vrea referendum pentru a ajunge sub administratia României?

Poate vă place și:

libris.ro