Vladimir Tismaneanu - Homo Sovieticus
De ce acest popor mai este încă viu? Aceasta-i întrebarea care-l chinuie pe Vladimir.
Vladimir Tismăneanu reînființează ,,Stefan Gheorghiu” școala de cadre a comuniștilor din România sub titulatura pompoasă de Centrul de Cercetare a Totalitarismelor ,,Hannah Arendt”, din păcate sub egida Universității București, așadar cu bani de la buget.
Centrul va fi de fapt un institut Elie Wiesel cu pretenții universitare cu misiunea de a da bineînțeles note proaste poporului român care nu înțelege să se lase cu totul răpus de străini. Încă mai mișcă, încă se mai opune, încă nu a murit cu totul după atâția ani de agresiune continuă împotriva lui.
Acest lucru trebuie într-adevăr cercetat: de ce acest popor mai este încă viu? Aceasta-i întrebarea la care cercetătorii lui Vladimir se vor chinui să găsească un răspuns. Un răspuns ce presupune noi metode de anihilare completă.
Acestui popor i-a fost stearsă istoria din manuale, i-au fost furate bogățiile i s-au fabricat partide de ”opoziție” si de ”putere” ba chiar si ”patriotice”, i s-a surpat permanent încrederea de sine, i s-a spus că este prost si leneș și nevolnic. Dar câte si mai câte nu i s-au făcut acestui minunat popor român…și totuși în el instinctul Neamului este viu.
Volodea, Volodea, n-ai să afli niciodată ”de ce” pentru că ești atât de departe de Hristos, Fiul Lui Dumnezeu.
Autor: Mihai Tîrnoveanu
Despre noua initiativa a lui Vladimir Tismăneanu, vorbeste si domnul Florin Palas, care considera ca acest asa zis “Centrul de Cercetare a Totalitarismelor” nu reprezinta altceva decat o “nouă sinecură pentru Vladimir Tismăneanu”:
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…
Leave a Comment