Consulatul General al Romaniei la Cernauti a primit colindatorii bucovineni

Consulatul General al Romaniei la Cernauti a primit colindatorii bucovineni

Pentru românii din nordul Bucovinei lumina Naşterii s-a aprins în Pomul de Crăciun la Consulatul General al României la Cernăuţi în veşmânt îndoliat. Or, tradiţionala sărbătoare a Naşterii Mântuitorului a început la misiunea diplomatică română printr-un minut de reculegere în memoria ziaristului şi istoricului Dumitru Covalciuc, Excelenţa sa, dna Eleonora Moldovan, adjunctul său, ministru consilier Ionel Ivan, cu soţia Mioara, consulii Aurelian Rugină,  Edmond Neagoe, cu soţia Carmen, Alexandru Cotrău, exprimându-şi astfel recunoştinţa şi piosul omagiu pentru contribuţia culturală remarcabilă adusă de scriitor Limbii şi Culturii Române.

Cu colinde din străbuni, au venit la oameni buni, aducând primii vestea minunată a Naşterii Pruncului Iisus, micuţii românaşi din grupa românească de la Grădiniţa nr.1 din Cernăuţi, însoţiţi de şefa instituţiei Nadia Boiko, cea mai isteaţă româncuţă din ceata prichindeilor, Veronica Andrieş, bătând la fereastra sufletului diplomaţilor cu o frumoasă urare: „Diplomaţi de viţă aleasă,/Ne primiţi cu steaua-n casă? /Să cântăm cu bucurie /Pentru scumpa Românie, /Pe la uşi, pe la fereşti, /Să răsune-n Bucureşti!”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Consulatul General al Romaniei la Cernauti a primit colindatorii bucovineni

Cu mai multe „Pluguşoare”, „Cai” potcoviţi şi „Căpriţe”  răsfăţate, au semănat voie bună, urându-le diplomaţilor români „Mulţi ani!”, membrii Asociaţiei Cadrelor Didactice de Etnie Română din Ucraina,  în frunte cu preşedinta Lilia Govornean, însoţiţi de elevi şi profesori de la toate şcolile cu limba română de predare din regiune.

Ca o taină magică s-a aprins steaua în pomul Crăciunului de la Consulat, purtată de  studenţi de la Catedra de Filologie Română şi Clasică a Universităţii Cernăuţene, însoţiţi de distinsul profesor universitar Lora Bostan, doctor în ştiinţă, îmbrăcată în frumosul şi veritabilul costum naţional, de profesori şi elevi de la şcolile nr.10, 13, 17, de la Gimnaziul nr.6 „Alexandru cel Bun” din municipiul Cernăuţi, însoţiţi de directori.

Cititi intreg articolul pe ZorileBucovinei.com

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

La 30 decembrie 1881 a fost intonat la Congresul sionist de la Focșani pentru prima oara imnul Hatikva, azi imnul oficial al statului Israel

vin dec. 29 , 2017
La 30 decembrie 1881 a fost intonat la Congresul sionist de la Focșani pentru prima oara imnul Hatikva, azi imnul oficial al statului Israel. Intre 30 si 31 decembrie 1881, la Focșani a avut loc primul congres sionist al Uniunilor Sioniste din România. Au participat la acest congres 56 de delegati ce erau reprezentantii a 33 […]
”CUCURUZ CU FRUNZA-N SUS” ȘI POVESTEA IMNULUI DE STAT AL ISRAELULUI – “HATIKVA”. THE Origin of the national anthem of Israel-HATIKVA.

Poate vă place și:

libris.ro