RSS

23 septembrie 1940: La Oradea au…

23 Septembrie 1940: …

17 septembrie 1941: Cu ocazia re…

Maghiarizarea forțat…

Câțiva oameni hotărâți pot schim…

Câțiva oameni hotărâ…

16 septembrie 1941: în Cluj auto…

La doar un an de la …

Zece revendicări imediate ale pr…

"În urma cele mai re…

În noaptea de 13 spre 14 septemb…

În noaptea din 13/14…

12 septembrie 1940: La Baia Mare…

Ziua de 12 septembri…

Viorica-Elisabeta Lupu va candid…

Viorica-Elisabeta Lu…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Consulatul General al Romaniei la Cernauti a primit colindatorii bucovineni

Print Friendly, PDF & Email

Consulatul General al Romaniei la Cernauti a primit colindatorii bucovineni

Pentru românii din nordul Bucovinei lumina Naşterii s-a aprins în Pomul de Crăciun la Consulatul General al României la Cernăuţi în veşmânt îndoliat. Or, tradiţionala sărbătoare a Naşterii Mântuitorului a început la misiunea diplomatică română printr-un minut de reculegere în memoria ziaristului şi istoricului Dumitru Covalciuc, Excelenţa sa, dna Eleonora Moldovan, adjunctul său, ministru consilier Ionel Ivan, cu soţia Mioara, consulii Aurelian Rugină,  Edmond Neagoe, cu soţia Carmen, Alexandru Cotrău, exprimându-şi astfel recunoştinţa şi piosul omagiu pentru contribuţia culturală remarcabilă adusă de scriitor Limbii şi Culturii Române.

Cu colinde din străbuni, au venit la oameni buni, aducând primii vestea minunată a Naşterii Pruncului Iisus, micuţii românaşi din grupa românească de la Grădiniţa nr.1 din Cernăuţi, însoţiţi de şefa instituţiei Nadia Boiko, cea mai isteaţă româncuţă din ceata prichindeilor, Veronica Andrieş, bătând la fereastra sufletului diplomaţilor cu o frumoasă urare: „Diplomaţi de viţă aleasă,/Ne primiţi cu steaua-n casă? /Să cântăm cu bucurie /Pentru scumpa Românie, /Pe la uşi, pe la fereşti, /Să răsune-n Bucureşti!”.

Consulatul General al Romaniei la Cernauti a primit colindatorii bucovineni

Cu mai multe „Pluguşoare”, „Cai” potcoviţi şi „Căpriţe”  răsfăţate, au semănat voie bună, urându-le diplomaţilor români „Mulţi ani!”, membrii Asociaţiei Cadrelor Didactice de Etnie Română din Ucraina,  în frunte cu preşedinta Lilia Govornean, însoţiţi de elevi şi profesori de la toate şcolile cu limba română de predare din regiune.

Ca o taină magică s-a aprins steaua în pomul Crăciunului de la Consulat, purtată de  studenţi de la Catedra de Filologie Română şi Clasică a Universităţii Cernăuţene, însoţiţi de distinsul profesor universitar Lora Bostan, doctor în ştiinţă, îmbrăcată în frumosul şi veritabilul costum naţional, de profesori şi elevi de la şcolile nr.10, 13, 17, de la Gimnaziul nr.6 „Alexandru cel Bun” din municipiul Cernăuţi, însoţiţi de directori.

Cititi intreg articolul pe ZorileBucovinei.comSite-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info