La 30 decembrie 1881 a fost intonat la Congresul sionist de la Focșani pentru prima oara imnul Hatikva, azi imnul oficial al statului Israel

”CUCURUZ CU FRUNZA-N SUS” ȘI POVESTEA IMNULUI DE STAT AL ISRAELULUI – “HATIKVA”. THE Origin of the national anthem of Israel-HATIKVA.

La 30 decembrie 1881 a fost intonat la Congresul sionist de la Focșani pentru prima oara imnul Hatikva, azi imnul oficial al statului Israel.

Intre 30 si 31 decembrie 1881, la Focșani a avut loc primul congres sionist al Uniunilor Sioniste din România. Au participat la acest congres 56 de delegati ce erau reprezentantii a 33 de organizatii sioniste locale, organizatii care reprezentau aproximativ 70.000 de activisti evrei, aproximativ o treime din populatia de origine evreiasca din România.

La congresul sionist din Focșani din 1881, prezidat de catre  Samuel Pineles din Galați si avandu-l ca secretar pe David Rintzler, a fost intonat pentru prima oara imnul Hatikva, azi imnul oficial al statului Israel.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


La 30 decembrie 1881 a fost intonat la Congresul sionist de la Focșani pentru prima oara imnul Hatikva, azi imnul oficial al statului Israel

[alert-warning]Cititi si: ”CUCURUZ CU FRUNZA-N SUS” SI POVESTEA IMNULUI DE STAT AL ISRAELULUI – “HATIKVA”[/alert-warning]

Partea interesanta pentru noi romanii, este tocmai aceea ca un cantec romanesc foarte popular, „Cucuruz cu frunza-n sus”, fredonat adeseori si de catre Mihai Eminescu, a ajuns Imnul de stat al Israelului – HATIKVA (in traducere inseamna SPERANȚA).

Compozitorul este un evreu originar din Basarabia-Samuel Cohen, iar versurile aparțin poetului evreu originar din Galiția, Naphtali Herz Imber.In acest poem, Imber a pus  in cuvinte gandurile si sentimentele care l-au cuprins in urma stabilirii sale in Petah Tikva, una dintre primele așezari evreiești in Palestina otomana.

Publicat in prima carte a lui Naphtali Imber, Barkai (lit. ”Steaua dimineții”), poemul a fost ulterior adoptat ca imn al Mișcarii Hovevei Zion si mai tarziu a Miscarii Sioniste, la Primul Congres Zionist din 1897.

Glasul.info

Note:

[1] cersipamantromanesc.wordpress.com

[alert-warning]Articole similare:

[/alert-warning]

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info