Inca o trista poveste a exilului romanesc: Aurelia, femeia care a infruntat moartea in singuratate, printre straini
Sunt multe povestile despre romanii plecati in strainatate care fac sa-ti treaca fiori reci pe sina spinarii, unele dintre ele fiind chiar incarcate de un puternic dramatism sau tragism. Insa tocmai acum, in apropierea ultimelor zile din acest an, ne-a fost dat sa auzim poate una dintre cele mai triste povesti ale exilului romanesc din ultima vreme.
Daca pana acum in Romania s-a tot dat vina pe sistemul de sanatate romanesc, aratandu-se mai mereu cu degetul ba inspre ministrii sanatatii care s-au tot perindat pe la conducerea Ministerului Sanatii, ba pe indolenta si incompetenta, sau chiar reaua vointa si coruptia unor angajati din sistemul de sanatate, iata ca un exemplu revoltator ne vine din Spania, acolo unde o romanca a asteptat 12 ore lungi, timp in care si-a gasit sfarsitul in singuratate, nebagata de nimeni in seama.
Inca o trista poveste a exilului romanesc: Aurelia, femeia care a infruntat moartea in singuratate, printre straini
Redam integral trista poveste a Aureliei, relatata de catre un alt roman pe o retea de socialiazare:
“STRAINA PRINTRE STRAINI de Impreuna Reusim 29/12/2017
Tristetea care ma curpinde in aceste clipe, este incomensurabila fata de cea a multor romani plecati, fara de nume, si fara de glas, a celor multi si risipiti prin lume, a celor care sunt prezenti doar in statistici…nu asta le-a fost dorinta, nici visul lor de aur nu le-a fost sa fie asa…
In aceste clipe, inca o familie, sau ce a mai putut ramane din ea, este biciuita de durere, ori de reprosuri…as vrea sa cred macar atat…
Si asta, pentru ca un suflet singur, o femeie, romanca de-a noastra, pe numele sau Aurelia, a plecat dintre noi pentru ca destinul a decis, inca o data sa nu-i fie prielnic…saracindu-ne si mai mult, data fiind cota mortalitatii semenilor nostri!
Aflata pe aridele si blestematele plaiuri iberice, acolo unde nesansa multora a reprezentat chiar MOARTEA, si Aureliei i-a fost trecut, recent, numele pe aceasta lista neagra…
Internata intr-un azil, si asta nu din dragoste nemarginita, Aurelia a fost transportanta la spitalul din regiunea andaluza Jaen, San Juan de la Cruz, avand nevoie de asistenta medicala in regim de urgenta.
Ajunsa la spital, sarmana Aurelia, cea care nu stia nici o boaba din limba spaniola, a fost abandonata in sala de asteptare pentru…internare!!!
Dupa 12 ORE LUNGI, in care ea tot asteptase, personalul medical a recapacitat si, dandu-si seama ca s-a comis o gafa, a inceput, intr-un final, s-o caute, pan-au gasit-o…
Lasata intr-un colt, asemeni vietii sale pe plaiuri straine, Aurelia primise moarte eliberatoare in tacere, si fara sa i se opuna, singura…tacuta…asteptand!!!
Au urmat, ca in atatea alte cazuri, scuzele de rigoare ale centrului medical care, a afirmat ca si-a facut datoria, chemandu-o prin megafonie de mai multe ori!!!!!!!!!!!!!
Ma intreb cat poti sa fii de animal, cat de mult loc disponibil pentru ura trebuie sa aiba sufletul tau, al celui care ai fost capabil sa abandonezi o biata neputincioasa, singura si pe o targa, intr-un colt rece si gri ?!
Statul roman, cu a sa camarila si cohorta politica, este, in subsidiar, responsabil de inca o moarte careia nu i va acorda nici macar o scuza de rigoare!!!
Aureliei, i se dedica, cu piosenie, aceste marunte randuri in semn de impartasanie !!!, a postat Impreuna Reusim Impreuna Reusim“
Glasul.info
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro) Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram
Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.