RSS

23 septembrie 1940: La Oradea au…

23 Septembrie 1940: …

17 septembrie 1941: Cu ocazia re…

Maghiarizarea forțat…

Câțiva oameni hotărâți pot schim…

Câțiva oameni hotărâ…

16 septembrie 1941: în Cluj auto…

La doar un an de la …

Zece revendicări imediate ale pr…

"În urma cele mai re…

În noaptea de 13 spre 14 septemb…

În noaptea din 13/14…

12 septembrie 1940: La Baia Mare…

Ziua de 12 septembri…

Viorica-Elisabeta Lupu va candid…

Viorica-Elisabeta Lu…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Moment istoric: s-a infiintat Federația Românilor din Serbia

Print Friendly, PDF & Email

Moment istoric: s-a infiintat Federația Românilor din Serbia

Pe 21 ianuarie 2018, in localitatea Petrovac na Mlavi de pe Valea Timocului sarbesc, a avut loc un moment istoric: intr-o regiune cu o insemnata densitate de etnici români, a fost infiintata Federația Românilor din Serbia.

Intr-o incercare disperata de a-si pastra identitatea lingvistica, culturala si spirituala, diversele asociatii culturale ale românilor din Valea Timocului au ajuns la concluzia ca este necesar sa se coalizeze pentru a inchega o Federatie care sa-i reprezinte pe cei peste 300.000 de etnici români care traiesc neoficial in aceasta zona.

S-a hotarat ca pentru inceput aceasta Federatie sa fie formata din sase asociatii românești, conduse de catre unii dintre cei mai proeminenti lideri ai românilor din Timoc.

Moment istoric: s-a infiintat Federația Românilor din Serbia

Odata cu infiintarea Federației Românilor din Serbia a fost sarbatorita si Ziua Culturii Române prin organizarea unui scurt program artistic sustinut de catre copiii ce urmeaza cursuri de limba română in acest spatiu unde traiesc neoficial in jur de peste 300.000 de români.

 Federația Românilor din Serbia va fi condusa de catre Dragan Demici, unul dintre liderii locali ai etnicilor români de pe Valea Timocului, cel care este de altfel desemnat ca fiind si un candidat pentru un loc in Consiliul Național al Românilor din Serbia.

Sursa video: JURNAL ROMÂNESCSite-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info