Mihai Eminescu

Mihai Eminescu, un Dumnezeu rănit: Adevărul despre moartea lui Mihai Eminescu, dezvaluit de catre scriitorul Laurian Stănchescu

Mihai Eminescu, un Dumnezeu rănit: Adevărul despre moartea lui Mihai Eminescu, dezvaluit de catre scriitorul Laurian Stănchescu 

Adevărul despre moartea lui Mihai Eminescu!

La o zi de la prezentarea publică a cărții, „Mihai Eminescu, un Dumnezeu rănit” – s-au primit telefoane, sensul poate fi interpretat în bine ori în rău, să-mi păzesc spatele și documentele. Nu vreau să deslușesc natura mesajelor, eu mi-am făcut datoria față de românismul (l-a plătit cu viața) lui Mihai Eminescu. Și poetul Mihai Doloton, (lectorul cărții) și-a asumat consecințele acestei cărți-document. Să mori pentru adevărul spus despre moartea lui Mihai Eminescu, este absolutul unei vieți!

Adevărul despre moartea lui Mihai Eminescu la Radio Moldova!

Am fost invitați la postul național, Radio Moldova. O emisiune în direct, neîntrerupt au sunat telefoanele în regie, am paralizat Republica Moldova o jumătate de oră! Audiență fără precedent, au sunat la Radio din toate colțurile și mediile Moldovei. Mulțumesc. Alina Chiriac-Ivascu, realizator emisiune și Mihai Doloton, lectorul cărții, „Mihai Eminescu, un Dumnezeu rănit”!

Un bun amic mi-a spus să fiu extrem de atent, cartea pe care o editez despre sfârșitul lui Mihai Eminescu – poate fi o armă lipită de pieptul meu. Când a aflat ce cuprinde, a avut o expresie de îngrijorare și de mirare, mi-a spus ce mi-a spus.

Mulți au scris despre execuția publică a Poetului, este adevărat, dar eu am primit niște documente inedite, tulburătoare, cumplite despre ultimii ani din viața lui Mihai Eminescu. Documentele vin din secolul XlX, din timpul real al vieții lui Mihai Eminescu. Să-i fie Poetului țărâna ușoara și Țara aproape!

Am așteptat 30 de ani să public o asemenea carte, mi-a fost teamă că Mihai Eminescu va fi sfărâmat din nou din dimensiunea sa stelară, cosmică de unde descinde. Cartea arată divinitatea umană a geniului eminescian, dar și paradoxul sfărâmării în această „captivitate”. Pot spune și eu ca Ciprian Porumbescu: „De-acum pot muri, am cântat întregii Dacii”! Cum i-a cântat și Mihai Eminescu…

Laurian Stanchescu

Nota redactiei: Sunteti curiosi sa aflati adevarul despre moartea marelui poet national Mihai Eminescu? Dupa o sisifica munca de documentare si cercetare, desfasurata pe parcursul a trei decenii, scriitorul Laurian Stanchescu scoate la lumina si publica niste documente inedite care ofera o cu totul alta lumina asupra mortii lui Eminescu, o moarte invaluita pentru atata amar de vreme intr-un mister aproape de nedeslusit.

„Să nu ne ierți niciodată! Noi suntem vinovați de înfrângerea ta”!, a scris cu amaraciune Laurian Stanchescu, dupa ce a publicat în numărul șase al ziarului „CERTITUDINEA” un document inedit, Certificatul de moarte al lui Mihai Eminescu.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

28 de minute ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

2 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

2 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

3 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

4 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

5 zile ago